Rechts Niel van Hoff, directeur van her bedrijf dat het dorp gaat bouwen.
Rechts Niel van Hoff, directeur van her bedrijf dat het dorp gaat bouwen. (Foto: Marco van Schaardenburgh)

Songfestival gaat in álle Rotterdamse wijken plaatsvinden

Rotterdam - Het Eurovisie Songfestival moet in Rotterdam meer worden dan een gigantische televisie-evenement in Ahoy. Véél meer. Er zijn zoveel plannen ingediend dat we er op kunnen rekenen dat er in iedere wijk wel een talentenjacht, zangevenement of eigen songfestival gehouden gaat worden. Plús natuurlijk het festivalterrein op de Binnenrotte waar elke dag duizenden mensen terechtkunnen. 

Van 8 tot en met 16 mei komt er voor de Markthal in het Eurovision Village een enorme videotoren te staan, met ervoor een terras voor festivalfans. Hier zijn dagelijkse evenementen en optredens, met onder meer een Eurovisie-versie van Rotterdam Sing-a-long onder leiding van Richard Groenendijk en Paul de Leeuw. Tijdens het Songfestival schuift de centrummarkt vijf keer op naar locaties in de omgeving, op 5, 9, 12, 16 en 19 mei. 

Er wordt nog veel meer bekend, maar een aantal van de ingediende ideeën heeft al groen licht gekregen van de gemeente. Een songfestival voor dak- en thuislozen bijvoorbeeld. En een hele berg straatfeesten van Opzoomer Mee. Veel van de nu bekende evenementen zijn op Zuid. In de Afrikaanderwijk wordt 'Afri Opens Up' georganiseerd, in IJsselmonde en Charlois komen eigen songfestivals, net als in Delfshaven en Hoogvliet. In Noord komt er zelfs een programma van een hele week. Rotterdam in Koor gaat de verzorgingshuizen langs. Dat doet stichting ZangExpress met scholen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden