De grootste chocoladereep ter wereld: 13.000 kilo, 26,8 meter lang, 14,3 meter hoog

Rotterdam - Chocolatier Frits van Noppen heeft in de Onderzeebootloods zijn wereldrecordpoging voor de grootste chocoladereep naar oppervlakte voltooid. In de aanwezigheid van meer dan duizend genodigden onthulden Mercy Shipsoprichter Don Stephens en bestuursvoorzitter Jan van den Bosch het meesterwerk in chocola, dat 26,8 meter lang is en 14,3 meter hoog.

Het beslaat daarmee 383,4 vierkante meter, meer dan een verdubbeling van het huidige wereldrecord, dat 142,3 vierkante meter beslaat. Het kunstwerk weegt meer dan 13.000 kilo en vormt de afbeelding van het nieuwe schip van de organisatie Mercy Ships, waarvoor Van Noppen aandacht vraagt. De verkoop van onderdelen van het kunstwerk heeft tot nu toe al meer dan 500.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Met dit geld krijgen duizenden mensen in Afrika medische zorg. Guinness World Records zal al het verzamelde bewijs in de komende dagen beoordelen. De officiële uitslag van de beoordeling volgt over enkele dagen. 

Bij de onthulling van de wereldrecordpoging werd ook duidelijk wat het kunstwerk precies voorstelt: het is een afbeelding van het nieuwe schip van Mercy Ships, dat nog in aanbouw is. Mercy Ships vaart naar de armste landen in Afrika om daar medische zorg te bieden. Jaarlijks ontvangen duizenden mensen een gratis chirurgische operatie, behandeling of medische training.

Vandaag en morgen, 7 en 8 februari, is het kunstwerk in de Onderzeebootloods voor een klein bedrag te bezichtigen voor het publiek. Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur of via hetlekkerstewereldrecord.nl.

je kunt ook voor 999 euro een chocolade-onderdeel van circa 8 kilo sponsoren via hetlekkerstewereldrecord.nl

Meer berichten