Bruggedicht op de Mathenesserbrug
Bruggedicht op de Mathenesserbrug (Foto: Fred Marree)

'Gedicht van Jules Deelder op de klep van Erasmusbrug wellicht haalbaar'

Rotterdam - Eerder deze week hebben we een bericht van Fred Marree geplaatst waarin hij pleit voor een bruggedicht van onze overleden nachtburgemeester Jules Deelder. Deelder was natuurlijk niet zomaar iemand, dus moet zo'n gedicht ook niet op zomaar een brug komen te staan. Vandaag laat Marree (die vanwege zijn jarenlange carrière als woordvoerder van Stadsbeheer verstand van zaken heeft) weten dat zo'n gedicht op de klep van de Erasmusbrug wellicht haalbare kaart zou kunnen zijn. Dat zou toch een fantastische plek zijn!

De supportersvereniging van Sparta wil Spartapark Noord graag omdopen in Jules Deelderplein. De gemeenteraad wil dat de overleden nachtburgemeester zo snel mogelijk een eigen straatnaam krijgt. En Fred Marree heeft weer een heel eigen idee, dat ons ook wel aanspreekt. Een gedicht van Deelder op de onderkant van een brug. Dat kan een stuk sneller geregeld zijn dan een straatnaam!

'Bij een geopende Mathenesserbrug in Rotterdam is een prachtig gedicht van Daniël Dee te lezen', zo schrijft Marree in een ingezonden stuk op dehavenloods.nl. 'Er volgen meer bruggen, zoals de Coolhavenbrug bij de Parksluizen.

''Het zou toch fantastisch zijn als op de eerstvolgende brug een gedicht van de onlangs overleden nachtburgemeester van Rotterdam zou komen. Een stedelijk eerbetoon aan Rotterdammer Jules Deelder.'

'Een paar jaar geleden besloot de Raad om Drs. P te eren met een straatnaam. Nu wil de gemeenteraad ook een straat vernoemen naar Jules Deelder. Maar dat duurt minstens vijf jaar volgens de reglementen. Daar kunnen we niet op wachten. Met een passend gedicht van Deelder op bijvoorbeeld de Coolhavenbrug wordt ons geduld niet zo op de proef gesteld. Daar kan toch niemand tegen zijn?'

Meer berichten