Roy Beusker Fotografie

Half miljoen euro voor nieuwe Eregalerij van de Nederlandse Fotografie

Rotterdam - Het Nederlands Fotomuseum aan de Wilhelminakade brengt honderd beelden uit de Nederlandse fotografie bij elkaar voor een nieuwe, permanente, Eregalerij. De foto's hebben stuk voor stuk iconische waarde en zij vertellen samen het verhaal van het begin van de fotografie in Nederland tot vandaag. De BankGiro Loterij heeft 500.000 euro geschonken voor de Eregalerij.

'Het is fantastisch dat het Nederlands Fotomuseum met deze bijdrage van de BGL op een inspirerende manier een groot publiek kan tonen wat Nederland aan fotografie in huis heeft', zegt directeur Birgit Donker. 'Een bezoek aan de Eregalerij wordt een unieke ervaring die de bezoeker een overzicht geeft van de ontwikkeling in de Nederlandse fotografie in honderd beelden. Hiermee verstevigt het museum zijn betekenis als een nationaal museum, met internationale uitstraling, maar ook stevig verankerd in Rotterdam'.

Als vaste partner van de BankGiro Loterij ontvangt het fotomuseum bijna 280.000 euro. Daarnaast krijgt het museum een extra schenking voor de Eregalerij van 500.000 euro. Voor de Eregalerij wordt de extra 2000 vierkante meter gebruikt, die dankzij de gemeente Rotterdam en de Stichting Droom en Daad dit jaar aan het museum is toegevoegd.

De opening van de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie vindt plaats op 30 september 2020.

Meer berichten