De Zakkenvullers met hun jubileumzak.
De Zakkenvullers met hun jubileumzak.

'De 150e vuilniszak met t*ringzooi die we uit de singel gehaald hebben!'

Rotterdam - Deze week is in Bloemhof een jubileum gevierd. Niet een jubileum om heel vrolijk van te worden. Want in een ideale wereld waren de Zakkenvullers van Bloemhof natuurlijk nooit nodig waren geweest. Maar ze zijn er. En de singel aan de Lange Hilleweg knapt er flink van op. 'Daar staat 'ie hoor, de 150e vuilniszak met t*ringzooi die we uit de singel in Bloemhof gehaald hebben!!!'

Bijna twee jaar geleden begonnen de Zakkenvulers van Bloemhof toen buurtbewoner Eveline van Wanrooij genoeg had van het geklaag over troep op straat op social media en besloot gewoon eens de handen uit de mouwen te gaan steken. Eerst alleen nog samen met haar zoontje, maar steeds meer buurtbewoners volgden. Nu maken ze hun singel schoon zodra ze zien dat het weer de foute kant op dreigt te gaan.

Afgelopen zondag waren de helden (en hun namen mogen best even genoemd worden): Thea van Gils, Nedertwee Leliman, Liesbeth Bernard, Miranda van Broekhoven, Evelien Van Der Pluijm, Evelien Kruijt en Eveline Van Wanrooij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden