Foto: Clara Hermans

Dieren die op mensen lijken en mensen die op dieren lijken

Rotterdam - Op zaterdag 1 februari gaat de voorstelling Dier in Nederlandse première bij Theater Rotterdam. In deze coproductie van Productiehuis Theater Rotterdam besnuffelt Tom Struyf met YouTube-filmpjes, voice-overs en mimisch ballet het dier in de mens en de mens in het dier.

Dieren die op mensen lijken en mensen die op dieren lijken – we kunnen er niet genoeg van krijgen. Dier gaat over hoe we met dieren omgaan en zij met ons. En hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven. De voorstelling balanceert op de grens tussen performance, concert en documentaire en is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die zich vergissen én op interviews die Tom hield met biologen, filosofen en kinderen. Alle geïnterviewden hebben een speciale band met dieren of de natuur in het algemeen. Een montage van die interviews krijgt een plek in de voorstelling en vormt een clash met de acteurs op de scene, die een ultieme poging doen om een dier te worden.

Dier gaat over de schoonheid van de vergissing, over de oerkracht van het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, over de verhouding tussen mens en dier en de verbondenheid met onze eigen natuur.

Dier is een (familie)voorstelling voor jong en oud vanaf acht jaar. De voorstelling is op 1 en 2 februari te zien bij Theater Rotterdam en gaat vervolgens nog op tournee door Nederland en Vlaanderen. Meer info en speeldata via tr.nl/dier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden