filmpje

Girafje geboren! Ze heet Maartje en het is een schatje!

Rotterdam - Ach , kijk nou wat een schatje! Vanochtend vroeg is in Diergaarde Blijdorp een girafje geboren. Het is een meisje van zo'n 170 centimeter groot en 50 kilo zwaar. Ze heet Maartje en heeft al gedronken bij moeder Anne. De vader is Banio.

Maartje is al voor het publiek te zien. Samen met haar moeder verblijft ze de eerste maand apart in het binnenverblijf 'de Ui'. Dit is om te voorkomen dat Anne meteen weer drachtig wordt. Elke giraffevrouw krijgt in Blijdorp een paar keer in haar leven de mogelijkheid jongen te baren en groot te brengen. In de tussenliggende periode krijgt ze anticonceptie.

Voor alle soorten giraffen zijn er Europese fokprogramma's (EEP). De netgiraffe wordt tot een aparte soort gerekend die als 'bedreigd' is opgenomen op de rode lijst (van de IUCN) van bedreigde diersoorten. De afgelopen 20 jaar is bijna 2/3 van de populatie verdwenen. Er zijn nog ca. 8000 netgiraffen in het wild over. De Blijdorpkudde telt nu acht giraffen. Dierverzorger Ben maakte deze beelden na de geboorte: 

Meer berichten