Noonoouri en Thierry Mugler, opening Thierry Mugler: Couturissime, foto Reinier
Noonoouri en Thierry Mugler, opening Thierry Mugler: Couturissime, foto Reinier

Virtueel model en influencer Noonoouri komt naar Rotterdam voor masterclass

Rotterdam - Met al bijna 125.000 bezoekers voor de zeer succesvolle tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' organiseert de Kunsthal de komende weken een aantal special events. Donderdag 30 januari geeft kunstenaar Joerg Zuber, artistiek directeur en bedenker van het beroemde virtuele Parijse model Noonoouri, een masterclass in het Auditorium van de Kunsthal. Op donderdagavond 6 februari slaan Kunsthal Rotterdam en MOAM de handen ineen met een bijzondere opdracht voor jonge ontwerpers. 

Masterclass Noonoouri donderdag 30 januari 11:00 – 13:00 uur
Na inspirerende masterclasses van onder andere fotograaf Peter Lindbergh, architect Rem Koolhaas, fashion artists Viktor&Rolf, kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde, fotograaf Stephan Vanfleteren en illustrator Joost Swarte is het op donderdag 30 januari de beurt aan kunstenaar Joerg Zuber. Hij is de maker en ziel van het digitale karakter Noonoouri. Noonoouri is een virtuele influencer en heeft met haar drie kernwaarden - schattig, nieuwsgierig en couture - naam gemaakt in de wereld van de influencer marketing. Inmiddels is Noonoouri een welbekend fenomeen met ruim 330.000 volgers op Instagram en een modellencontract bij IMG Models Worldwide! Joerg Zuber neemt je mee in het verhaal achter Noonoouri en vertelt over design en branding, samenwerkingen in de fashion industrie en het pad wat Noonoouri heeft afgelegd om een bekende social media influencer te worden. Noonoouri werkt met topmerken als Dior, Burberry en Marc Jacobs en heeft ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' in de Kunsthal ook visuele content gecreëerd voor Thierry Mugler.

Kunsthal X MOAM X Couturissime donderdag 6 februari 21:00 – 00:00 uur
Tien geselecteerde modetalenten laten zich in opdracht van Kunsthal Rotterdam en MOAM inspireren door de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime'. De ontwerpers geven een eigen interpretatie op de theatrale creaties van de uitzonderlijke creatieve geest Thierry Mugler. Hij bracht een revolutie in de mode teweeg en zijn visionaire oeuvre is nog altijd van grote invloed op nieuwe generaties couturiers. De deelnemende studenten zijn Axel Verwee, Perrine Philomeen en Suza Vos van Willem de Kooning Academie, Renee Kraaijvanger en Tim Dekkers van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Lina He Lau, Vincent Wong en Otilia Vieru van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, Rosan Selles van Amsterdam Fashion Institute en Patrick Hiemstra van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Zij krijgen volledige creatieve vrijheid hun persoonlijke visie te tonen op de iconische couture van Mugler. Het eindresultaat wordt op donderdagavond 6 februari, tijdens Rotterdam Art Week, onthuld in een dynamische presentatie in het Auditorium van de Kunsthal. De jonge ontwerpers zijn natuurlijk aanwezig voor een toelichting op hun werk en geven die avond special tours door de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime'. De avond sluit af met een feestelijke party.

Meer informatie en tickets via www.kunsthal.nl/live
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden