We zijn nu écht begonnen: Rotterdam is officieel songfestivalstad 2020

Rotterdam - Het is begonnen hoor! Vanaf nu is Rotterdam dan eindelijk ook écht songfestivalstad. Zojuist heeft de vorige stad, Tel Aviv, officieel de organisatie aan ons overgedragen. Vanaf nu wordt het alleen maar drukker en drukker, let maar op!

Komende dagen gaan de nieuwtjes elkaar al in hoog tempo opvolgen. Donderdag (30 januari) wordt bekend waar straks in mei het Eurovision Village komt te staan. Zeer waarschijnlijk wordt dat de Binnenrotte. Daar moet van 9 tot 16 mei een 'festivaldorp' verrijzen waar elke dag duizenden mensen van alle optredens kunnen genieten.

Komend weekend wordt ook meer bekend over de activiteiten in de rest van Rotterdam. Er zijn honderden ideeën ingediend. Zaterdag 1 februari zal voor de indieners van die ideeën meer duidelijk worden over de honorering van hun plannen.

In de hal van het stadhuis aan de Coolsingel is komend jaar de gigantische sleutelbos van 20 kilo te zien die burgemeester Aboutaleb vandaag (dinsdag 28 januari) van zijn Israëlische collega Zippy Brandfrank overhandigd kreeg. Elke organiserende stad van de laatste tien jaar heeft een sleutel aan de bos. Alle Rotterdammers mogen een eigen ontwerp indienen voor ónze sleutel die volgend jaar aan de bos naar de volgende songfestivalstad gaat...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden