Omdat de leraren staken, geeft de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist een speciale voorstelling in Bibliotheek Schiebroek.
Omdat de leraren staken, geeft de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist een speciale voorstelling in Bibliotheek Schiebroek. (Foto: )

Wat gebeurt er in de buurt?

Benefietavond voor stichting Kruimeltje

Hilligersberg - Soroptimist International club Rotterdam organiseert op vrijdag 31 januari een benefietavond ten bate van stichting Kruimeltje. Deze stichting zamelt geld in voor de inrichting van het nieuwe kindzorgcentrum. Het wordt een mooie avond met pianomuziek van een jonge gelauwerde pianist en een lezing met beelden door Hanneke de Man, kunsthistorica. Het thema is Een andere kijk op kinderen - het kind toen en nu in de kunst. Speciaal interessant voor iedereen die met kinderen omgaat. Kaarten kosten 20 euro (inclusief consumpties) en zijn te verkrijgen aan de zaal of via sor.rotterdam@gmail.com.

Vrijdag 31 januari, Fonteinkerk Terbregselaan 3, Hillegersberg eindpunt tram 4. Vanaf 19.30 uur ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, 20.00 uur muziek en aansluitend lezing met diapresentatie. Na afloop hapje en drankje en nagenieten tot 21.45 uur.

Goochelshow: Olivier Quist

Schiebroek - Omdat de leraren in het onderwijs staken, geeft de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist een speciale goochelvoorstelling. Olivier is een enorme boekenwurm. Veel van zijn trucs hebben dan ook te maken met letters, woorden en lezen. Na de show, waarin het publiek volop meedoet, leert hij de kinderen enkele trucs die ze aan familie of vrienden kunnen vertonen! De voorstelling is gratis te bezoeken. Meld je wel vooraf aan via www.bibliotheek.rotterdam.nl of aan de balie van de bibliotheek. Bibliotheek Schiebroek, Peppelweg 87a, donderdag 30 januari, 15.00 t/m 16.00 uur.

Superkrachten voor je hoofd

Overschie - De meesters en juffen staken, dus jij bent vrij! Kom naar de bibliotheek en volg de workshop Superkrachten voor je hoofd! In deze workshop van Wouter de Jong leer je: Hoe je je laserstraal van aandacht kunt bedienen. Dat er een Netflix in je hoofd zit en hoe je die aanzet. Hoe je als de dj van je eigen hoofd jezelf op kunt vrolijken. Dat je buitengewoon gemiddeld mag zijn. Hoe je je piekerknop kunt uitzetten. Dat het leuk is om fanatiek te falen. Laat je verrassen door de superkrachten in jouw hoofd en maak kans op het winnen van het boek: 'Superkrachten voor je Hoofd' Mindgym voor kids van Wouter de Jong. Tijdens de workshop leer je beter om te gaan met emoties (zoals boosheid, bang zijn, eenzaamheid, schaamte of verdriet), hoe je je beter kunt concentreren en meer zelfvertrouwen krijgt. Het belangrijkste: het is gewoon leuk om te doen! De workshop is gratis voor leden van de bibliotheek en anders betaal je 2,50 euro. Meld je vooraf aan via www.bibliotheek.rotterdam.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Bibliotheek Overschie, Hoge Schiehof 39, vrijdag 31 januari 12.00 t/m 13.00 uur.

Jubileum-concert in Hillegondakerk

Hilligersberg - De samenstelling van dit programma is in handen van Joachim Eijlander. In 2017 kwam hij in aanraking met een bijzondere cello waar hij op slag verliefd op werd. Na uitgebreid onderzoek bleek deze cello omstreeks 1750 gebouwd te zijn. Via een crowdfunding actie kon Joachim zijn droom realiseren. De cello die hij in bruikleen had, kreeg al snel een nieuwe bestemming. Zo ontstond het idee om samen met de voormalige eigenaar van zijn cello - Godfried Hoogeveen - en Kalle de Bie, de trotse eigenaar van zijn 'oude' cello, een programma samen te stellen voor drie cello's. De pianopartijen worden ingevuld door Anastasia Safonova. Zie www.concertstichting.nl voor prijzen en tickets.

Zaterdag 1 februari, 14.15 uur, Hillegondakerk, Kerkdreef 2.

De Buurtjes spelen voor kinderen

Noord - Op zondagmiddag 2 februari speelt Improvisatietheatergroep De Buurtjes een voorstelling voor kinderen in de theaterzaal van De Banier, aan de Banierstraat 1 in Rotterdam. Tijdens de voorstelling worden alle scenes geïmproviseerd, waarbij de kinderen in het publiek ideeën aan de acteurs mogen geven. En als ze het leuk vinden, mogen ze zelfs op het toneel komen om mee te spelen! Of het een gevaarlijke draak in een spannend sprookje wordt, of de kinderen gekke bekken trekken naar een deftige koning of hun wensen uit zien komen op het podium; niets ligt vooraf vast, alles is mogelijk.

De zaal gaat open om 13.30 uur en om 14.00 uur start de voorstelling die tot 15.00 duurt. Na afloop is er voor elk kind gratis limonade en wat lekkers. De voorstelling is leuk voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders. Reserveer een plekje op www.deburenvanmarlies.nl. Je bepaalt zelf wat je betaalt.

Huis van de wijk De Banier, Banierstraat 1, zondag 2 februari.

Basiscursus ukelele

Kralingen - Uit onderzoek is gebleken dat muziek maken bijzonder goed is voor de ontwikkeling van je brein. Het lezen van muziek, de vertaalslag naar de juiste noten, het ritme en de beweging van je vingers zorgt dat je brein in actie blijft. Een uitstekende reden om op les te gaan! Tijdens de les krijg je instructies ter verbetering en hoor je het van de docent als het helemaal goed is. Zo krijg je veel speelplezier en boek je snel vooruitgang. Op dinsdag 4 februari om 20.15 uur start de basiscursus Ukelele.

Check de website www.degitaaracademie.nl voor inschrijving en meer info. Muziekcentrum MiXin'Music, Weteringstraat 275.

Kunstroute door centrum

Centrum - Maandag 3 februari vanaf 14.00 uur is er een wandeling door een deel van het Rotterdamse centrum. We passeren een gevarieerd aanbod van architectuur en kunstwerken. Kosten: prijs per volwassene 6 euro, prijs per kind 3 euro. Houders van de Rotterdam-pas mogen per jaar één keer gratis mee. Bij voorkeur aanmelden via www.gilderotterdam.nl.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden