Foto: Gemeente Rotterdam

Speciale Rotterdamse kalender van de gemeente, met éxtra veel feestdagen!

Rotterdam - Hé, dat is leuk. Rotterdam heeft een eigen feestdagenkalender. Met véél meer feestdagen dan je zou denken. Feestdagen die voor allerlei Rotterdammers belangrijk zijn. Zodat je veel beter op de hoogte bent van wat je buren nou eigenlijk vieren op een bepaalde dag. Én... je kunt ook nog zelf extra feestdagen aandragen!

De gemeente heeft een kalender gelanceerd met meer belangrijke dagen. 'Een kleine stap die bijdraagt aan meer verbinding en begrip in de stad', zo schrijft de gemeente Rotterdam. 'In Rotterdam wonen mensen met verschillende achtergronden, leefwijzen en overtuigingen. Diverser dan Rotterdam bestaat niet. Soms zorgt dat voor vervreemding en ongemak, terwijl iedereen zich vrij, veilig en prettig moet kunnen voelen.'

'Met de kalender in de hand weet iedere Rotterdammer voortaan waarom de buurman of buurvrouw de vlag uithangt, waarom een collega kleurpoeder in het haar heeft of een teamgenoot op baklava trakteert', legt wethouder Bert Wijbenga uit. 

Je kunt de kalender hier downloaden. En je kunt zelf ook nog extra feestdagen doorgeven via via samenlevenmo@rotterdam.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden