International Film Festival Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski.
International Film Festival Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski.

De tips van Uitagenda Rotterdam voor komende week!

Donderdag
23 januari

Diverse tijden International Film Festival Rotterdam
Tijdens IFFR verandert Rotterdam in een opwindende filmstad. Met zo'n 500 films om uit te kiezen, maar ook feestjes, talks, q&a's, tentoonstellingen en concerten, is er voor ieder wat wils. Diverse prijzen.
Diverse locaties

20.00 uur Van Droom Naar Doel Is Doen
Ambitieuze jongeren presenteren hun ondernemersidee met als doel financiering te krijgen voor hun plan. De winnaar krijgt de mogelijkheid om zijn of haar eigen evenement te organiseren in de bibliotheek. Gratis toegankelijk.
Centrale Bibliotheek

Vrijdag
24 januari

16.30 uur Ontmoet & Groet met Tamara Seur
Tamara Seur vertelt deze middag over haar boek 'De wereld van de witte pakken - Mijn jaar bij de forensische recherche'. Aansluitend zal zij signeren. Gratis toegankelijk.
Donner (Stadscentrum)

20.00 uur Gamen in de Bieb
Wil jij de allernieuwste games spelen? Kom dan naar de bieb! In een huiselijke set-up ontdek je de nieuwste games en maak je kennis met andere gamers. Gratis toegankelijk.
Centrale Bibliotheek

Zaterdag
25 januari

20.00 uur Festival: Rauw
Jazz International Rotterdam presenteert minifestival RAUW. Een avond vol spannende improvisaties door de Rotterdamse bands FAST D, The Celestial Turkey, Soil Painting en ROEST, waarbij verschillende subgenres van jazz in elkaar overvloeien. Entree €10.
Roodkapje (Stadscentrum)

20.15 uur Echoes from the Middle Ages
In deze concertserie maak je een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Deze avond brengt het vocale ensemble Ars Choralis Coeln hun liedjes ten gehore. Vanaf €10.
de Doelen (Stadscentrum)

Zondag
26 januari

12.30 uur An Easy Sunday (4-12)
Een gezellig familie event met livemuziek, een kinderdisco en diverse activiteiten. Terwijl de ouders in de grote zaal genieten van een optreden, kunnen kinderen hun gang gaan bij de workshops van SKVR en TOS Delfshaven. Entree €5.
Grounds (Delfshaven)

15.00 uur Uurtje Kunst: Jonge Rembrandt
Kunsthistoricus Hoo Man Chan neemt de werken van Rembrandt onder de loep. Bewonder de kunstwerken die hebben bijgedragen aan de Nederlandse schilderkunst in de zeventiende eeuw. Gratis toegankelijk.
Centrale Bibliotheek
(Stadscentrum)

Maandag
27 januari

Diverse tijden Chinese New Year
Het Chinese nieuwe jaar wordt ingeluid met allerlei activiteiten. Zo kun je je naam laten kalligraferen, iets lekkers halen bij de pop-up restaurantjes en er is een kooktheater. Afsluitend is er een vuurwerkshow. Gratis toegankelijk.
Diverse locaties

Dinsdag
28 januari

14.00 uur Wandeling: Rotterdamse Films
Wist je dat Rotterdam vaak het decor is voor films? Wandel mee en ontdek de mooiste filmlocaties. Aanmelden via www.gilderotterdam.nl. Entree €6.
Startpunt: wordt bij aanmelding bekendgemaakt

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden