Still uit de film Crash die tijdens het IFFR dankzij live muziek van het RPHO een extra dimensie meekrijgt.
Still uit de film Crash die tijdens het IFFR dankzij live muziek van het RPHO een extra dimensie meekrijgt. (Foto: )

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) houdt de stad vanaf vandaag weer in een heerlijke houdgreep

Rotterdam - Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) houdt de stad vanaf vandaag, woensdag 22 januari weer in een heerlijke houdgreep. Met kleurrijke en avontuurlijke cinema uit alle hoeken van de wereld, historische beelden van onder meer vooroorlogs Rotterdam én, uiteraard, weer speciale vertoningen die alle zintuigen prikkelen. Er is kortom de komende tien dagen geen ontkomen aan!

Een van de bijzondere voorstellingen die je kan bezoeken is David Cronenbergs cultfilm Crash uit 1996 die met muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt vertoond. De muziekscore wordt live uitgevoerd op 31 januari in de Doelen. Crash, een thriller uit 1996, gaat over een groep mensen die seksueel opgewonden raakt van auto-ongelukken. De film veroorzaakte destijds veel controverse. Typisch IFFR-materiaal dus, al heeft het Rotterdamse filmfestival natuurlijk oog voor toegankelijker werk. Het programma is onderverdeeld in de secties Bright Future (jong filmtalent, Tiger Competition), Voices (krachtige verhalen, pakkende onderwerpen en grote thema's), Deep Focus (compilaties, retrospectieven) en Perspectives (relevante sociale en politieke kwesties) belicht.

Daarnaast serveert het IFFR gedurende talkshows, een speciale dag voor kinderen (Kids Only, 26 januari), muziekoptredens en - uiteraard - de Club IFFR-dansavonden in de schouwburg waar tot diep in de nacht kan worden gefeest!

Meer info via www.iffr.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden