Het team van Rauwkost Collective.
Het team van Rauwkost Collective. (Foto: )

De passie van Rauwkost Collective: 'Rotterdam maakt deel uit van ons verhaal'

Rotterdam - Guido Jeurissen zette samen met co-oprichter Lawrence Lee het videocollectief Rauwkost Collective op. Tussen flauwe grappen en slokjes thee door presenteert hij zijn bedrijf. Tijdens het International Film Festival Rotterdam vertegenwoordigen de videografen jonge filmmakers met een passie voor creativiteit. Het filmfestival begint vandaag (woensdag 22 januari) en duurt tot en met zondag 2 februari.

door Amischa Jiawan

Nadat teamleden van het Rauwkost Collective aan tafel schuiven, introduceren zij zichzelf. De groep bestaat uit vijf jonge content creators die allemaal een andere bijdrage leveren aan het videobedrijf.

Liefde voor Rotterdam

Rauwkost Collective heeft een passie voor de Rotterdamse stad. "Rotterdam maakt deel uit van ons verhaal. Daarom vinden wij het belangrijk om de stad in onze producties naar voren te laten komen," vertelt Guido Jeurissen. Ook is hij er trots op dat het hele team in onze havenstad woont. Een groot deel van de Nederlandse filmindustrie is gevestigd in Amsterdam. Dit is een ander motief voor het videobedrijf om Rotterdam bij hun producties te betrekken. "Natuurlijk gaan wij ook naar andere steden om video's te maken, maar we vinden het leuk om delen van Rotterdam te laten zien die mensen niet kennen. Niet de toeristische attracties, maar wijken die vaak worden weggelaten. Wij willen laten zien dat dit ook bij de stad hoort."

Stadsdichter

Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) worden verschillende werken van Rauwkost Collective vertoond. In een serie die zij maken in samenwerking met Open Rotterdam en stadsdichter Dean Bowen, toveren zij gedichten om tot een visueel verhaal. Op het festival draagt Bowen live de bijbehorende gedichten voor.

Het team laat trots weten dat twee video's in première gaan. Eén van deze video's heet '15 jaar'. Dit gaat over de gevaarlijkste wijken van Frankrijk en straatjongeren. Het andere project is 'Exodus'. Dit is een verhaal dat deel uitmaakt van de eerder benoemde gedichtenserie.

Speelfilm

"Het verschijnen op het IFFR is een droom die uitkomt. Ik ben er al vaker naartoe geweest. Daarom is het alleen maar mooier te horen dat films die nog nooit eerder zijn vertoond in première gaan," vertelt Iris Schutgevaar, artdirector van Rauwkost Collective.

De andere leden van het collectief zijn het met haar eens. Arjen van Doezelaar, de producent onder de groep, deelt zijn toekomstplannen: "Mensen komen nu nog naar ons toe omdat wij een videobedrijf zijn. En dat is oké, maar wij hopen dat mensen in de toekomst naar ons toe komen omdat ze een Rauwkost productie willen. Als het kan zelfs voor een speelfilm."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden