Aanpak Rotterdam-Zuid wint prijs voor 'positiviteit en verbetering'

Rotterdam - De aanpak van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) om Rotterdam-Zuid te versterken, is in de prijzen gevallen. Het NPRZ heeft de BID Award 2020 gewonnen, zo is vandaag (dinsdag 21 januari) bekend gemaakt.

Tijdens de Big Improvement Day op 21 januari worden de BID Positivity Awards uitgereikt.  Er zijn drie categorieën. Het NPRZ was genomineerd in de categorie 'overheidsinstanties'. Met de BID Award geeft de organisatie aandacht aan 'de kracht van positiviteit en verbetering'. Deze prijs moet anderen inspireren om vaker te denken in mogelijkheden, in plaats van moeilijkheden. Het publiek kan nominaties indienen. De vakjury selecteert vervolgens hieruit de genomineerden, waarop ook door het publiek weer kan worden gestemd.

In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), werken Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. Samen willen deze partners ervoor zorgen dat opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in 20 jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland. Inmiddels zijn er op Zuid de (voorzichtige) tekenen van herstel: CITO-scores van kinderen op Zuid stijgen sneller dan het landelijk gemiddelde (3,1 punt op Zuid tegen 0,5 punt landelijk), Op Zuid stromen meer mensen uit de bijstand dan in de rest van Rotterdam en landelijk. Verder is Zuid steeds meer in trek als gebied om te wonen.

Meer weten over het NPZR: www.nprz.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden