Rotterdam heeft als eerste stad in Nederland een Sportspullenbank

Rotterdam - Onze stad heeft als eerste stad in Nederland een Sportspullenbank. De Sportspullenbank zamelt tweedehands, goede sportkleding en sportmaterialen in en verdeelt deze weer aan jeugdleden van sportverenigingen in de wijk Delfshaven en op korte termijn ook in Hillegersberg-Schiebroek.

Multisportvereniging Delfshaven en Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam hebben de handen ineen geslagen en zijn gestart met de Sportspullenbank Rotterdam. In eerste instantie in Delfshaven en op korte termijn ook in Hillegersberg-Schiebroek. De Sportspullenbank zamelt tweedehands, goed sportmateriaal in en geeft de sportmaterialen weer uit aan jeugdleden van sportverenigingen in de wijk. De Sportspullenbank heeft nu al veel voetbal- en hockeyspullen, maar ook taekwondo-pakken, zaalspullen, skates en zwemschoenen. 

De Multisportvereniging (MSV) Delfshaven is ontstaan vanuit een initiatief van De Betrokken Spartaan, Thuis Op Straat en Hockeyclub Delfshaven. Bij MSV Delfshaven kun je het hele jaar door voetballen, hockeyen, basketballen, dansen of meedoen aan acrobatiek. Op verschillende pleintjes in Delfshaven kun je alle sporten proberen. Als je één van de sporten leuk vindt kun je makkelijk doorstromen naar de reguliere sportverenigingen.

Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam heeft als doel: het welzijn van jeugd, voor wie sporten bij een vereniging niet vanzelfsprekend is te bevorderen en werkt onder andere samen met Rotterdamse hockeyverenigingen en diverse sociale instanties. 

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een mooie samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur, Thuis op Straat, Rotterdam Sportsupport, Kledingbank Rotterdam, de stichtingen in de wijk en de hockeyclubs. Er zijn drie inzamelpunten in de stad ingericht. Heb je tweedehands sportspullen die je een tweede leven gunt? Check de flyer hieronder voor de inzamelpunten.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden