Havenpolikliniek weg uit het voormalige Havenziekenhuis

Rotterdam - Er komt een einde aan de Havenpolikliniek in het voormalige Havenziekenhuis. Het gebouw krijgt daarna een ander bestemming. Medio december 2020 verhuist de poliklinische zorg naar andere locaties van Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad ziekenhuis en IJsselland ziekenhuis. Over een paar weken is bekend waar de zorg voortgezet gaat worden. 

Het gebouw van de Havenpolikliniek aan het Haringvliet 2, het voormalige Havenziekenhuis, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het pand is verkocht aan een vastgoedontwikkelaar en op deze locatie zal herontwikkeling plaatsvinden. De ziekenhuizen hebben gekeken naar een alternatieve locatie voor de Havenpolikliniek in zijn geheel, maar in het centrum is helaas geen geschikt en betaalbaar alternatief gevonden. Momenteel bekijken de ziekenhuizen waar hun poliklinieken gehuisvest worden. 

Woordvoerder Noesja Hoffschlag: "We weten nu nog niet zeker waar de poliklinieken gehuisvest worden. Zodra we weten waar de zorg voortgezet gaat worden, zullen we daarover met alle betrokkenen communiceren. We begrijpen dat veel Rotterdammers het betreuren dat er na zoveel jaar een eind komt aan de Havenpolikliniek, het voormalige Havenziekenhuis."  
 

Meer berichten