Rotterdam krijgt een Daniel den Hoedbrug

Rotterdam - Daniel den Hoed krijgt een (loop)brug met zijn naam. Het gaat om de verbinding tussen het Erasmus MC en het nieuwe familiehuis Daniel den Hoed.


In de toelichting stelt de gemeente (die het advies van de commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens en het advies van de gebiedscommissie Centrum ovefrneemt):

'Daniel den Hoed (1899-1950) was een Rotterdamse arts die geldt als een belangrijke grondlegger van de radiotherapie in Nederland. In 1999 werd hij door lezers van het Rotterdams Dagblad uitgeroepen tot Rotterdammer van de eeuw.

In 1960 werd aan de Groene Hilledijk een kankerinstituut geopend dat naar hem werd vernoemd: de Daniel den Hoedkliniek. Naast het kankerinstituut werd een familiehuis geopend dat ook werd vernoemd naar Daniel den Hoed. In dit familiehuis kunnen patiënten en familieleden van patiënten verblijven tijdens een behandeling in de kliniek.

In 2018 is de kliniek opgegaan in het Erasmus Medisch Centrum. Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist in 2020 naar Little C, tegenover het Erasmus MC. Ten behoeve van de bereikbaarheid van het Familiehuis wordt er een loopbrug over de 's-Gravendijkwal gebouwd. Het voorstel voor de naam is afkomstig van de Stichting Daniel den Hoed.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden