Kuipers is ambassadeur van het Techniekpact
Kuipers is ambassadeur van het Techniekpact (Foto: Pim Geurts)

RVKO en Thomas More Hogeschool ontmoeten André Kuipers

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen.

Speciaal voor studenten van de Thomas More Hogeschool, RVKO-medewerkers en partnerschoolbesturendeed de collegetour van André Kuipers de Willibrordschool in Rotterdam aan. Dankzij de Thomas More Hogeschool (TMH), de Rotterdamse Vereniging Katholiek Onderwijs (RVKO), het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland en het Techniekpact namen studenten en collega’s kosteloos deel aan het inspirerende college.

Als ambassadeur van het Techniekpact wil Kuipers graag het onderwijs meenemen in de wereld van wetenschap en technologie. Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten een grote rol spelen in de beeldvorming over technologie bij leerlingen. De Techniekpact Collegetour inspireert leerkrachten en helpt hen om wetenschap en technologie meer in de klas te krijgen.

Ruim 200 belangstellenden luisterden woensdagmiddag 15 januari naar het college van André Kuipers. In een uur tijd vertelde hij over zijn missie om kinderen bekend te maken met ruimtevaart en techniek. De wereld van kinderen wordt, zeker naarmate zij ouder worden, alleen maar technischer.

Na het college nam iedereen deel aan twee workshoprondes over wetenschap en technologie, verzorgd door onder de WetenschapsKnoopPunten Zuid-Holland.

De aanwezigen reageerden enthousiast op het initiatief van de collegetour: ‘Zeer inspirerend, ik start er morgen meteen mee!’

‘Ik realiseer me nu dat ‘ruimte’ echt overal is. Daar was ik me niet van bewust. En wat leuk om daar ook met mijn groep mee aan de slag te gaan.’

De RVKO behoort tot de grootste werkgevers op het gebied van primair onderwijs in de regio Rotterdam. Elke dag zetten ruim 2.200 medewerkers zich in voor goed onderwijs.

Meer berichten