zonnepanelen
zonnepanelen (Foto: Burgerpanel Rotterdam )

Burgerpanel blij met zonnepanelen BOOR en Blijstroom

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen.

Je zou het haast denken, als je naam met een B begint, dan is dat een teken voor goede ideeën. Want deze week kwam naar buiten dat scholenstichting BOOR en Blijstroom de handen ineen hebben geslagen om zonnepanelen op scholen te plaatsen en de opgewekte groene stroom ook aan te bieden aan omwonenden.

En laat het Burgerpanel Rotterdam dat nou al precies in 2018 aan de gemeente hebben geadviseerd!

De gemeente wil een meer groene en duurzame stad, maar zegt het Burgerpanel Rotterdam ‘je kan niet verwachten dat particulieren dit zelfstandig gaan verwezenlijken, zorgt voor grote gezamenlijke initiatieven waar burgers zich bij kunnen aansluiten’. Het Burgerpanel Rotterdam drong hier in juni 2018 bij de gemeente op aan en is dan ook blij te lezen dat een van hun adviezen nu tot uiting komt in een concreet plan.

Burgerpanel Rotterdam: ‘We hopen dat er nog veel meer van dit soort initiatieven met wijkgerichte aanpak van de grond komen. Ook als we straks van het gas af moeten. Bekijk per wijk de mogelijkheden en zorg voor collectieve oplossingen. Laat de burger er niet alleen voor staan. Met de juiste partijen kan je dus in korte tijd grote sprongen maken.'

Complimenten dus aan BOOR, Blijstroom en Delfshaven Energie Coöperatie èn het Burgerpanel Rotterdam. En gemeente Rotterdam.... nu doorpakken!'

Meer berichten