Gigantische muizen op verschillende plekken in de stad

Rotterdam - In de week van 27 januari tot en met 2 februari staat Rotterdam in het teken van Rotterdam Chinese New Year 2020. De hele week zijn er activiteiten te doen ter ere van de Chinese nieuwjaarswisseling. Komend jaar is volgens de Chinese jaartelling het Jaar van de Rat, maar in Rotterdam is daar het Jaar van de Muis van gemaakt omdat veel mensen ratten eng zouden vinden. Tijdens Rotterdam Chinese New Year 2020 kom je op verschillende plekken in de stad dan ook gigantische muizen tegen. 

De West-Kruiskade is op zaterdag 1 februari het kloppende hart van het feest, met het traditionele evenemententerrein en de vuurwerk- en leeuwendans optocht. Op zondag 2 februari zal de welbekende optocht op Katendrecht plaatsvinden.

Ter ere van Rotterdam Chinese New Year duikt de Muis, de zodiac van 2020, op verschillende locaties op in Rotterdam. De gigantische muizen zijn onder andere te zien in de Koopgoot, de Markthal, op de West-Kruiskade, bij MSC Nederland en bij Holland Casino Rotterdam.

Bij dit kunstproject zijn Enfant Terrible, Studio-Zi, The Wrap Maniacs, Dyan van Staveren, MeLikePainting en Paul Benjamin als kunstenaars betrokken.

Meer berichten