Foto: Jan van der Ploeg/Gemeente Rotterdam

Korter parkeren bij de Kuip wegens overlast voor omwonenden

Rotterdam - Om de overlast van parkerende stadionbezoekers tegen te gaan, geldt op de Veranda vanaf 22 februari een maximum parkeertijd tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord. Bezoekers mogen hun auto tot maximaal negentig minuten parkeren in het gebied van de Burgerhoutstraat tot en met de Siem Heidenstraat. De proef duurt tot en met het einde van dit voetbalseizoen.

Bezoekers mogen vanaf drie uur voor aanvang tot twee uur na afloop hun auto maximaal 90 minuten parkeren. Bewoners en ondernemers ervaren tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord verkeers- en parkeeroverlast. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen zoals verkeersafzettingen voor de woonstraten en inzet van verkeersregelaars. 

Bezoekers aan de Kuip kunnen onder meer parkeren bij P+R Beverwaard. Daar parkeer je gratis je auto en vanaf daar reis je bij wedstrijden op vertoon van je wedstrijd- of seizoenkaart gratis met de tram naar het stadion. Ook rijden tijdens wedstrijden en evenementen in de Kuip extra trams richting stadion. Ook rijden er altijd speciale treinen. Vlakbij de Kuip is ook plaats voor ruim 600 fietsen. Ook bij het Topsportcentrum Rotterdam en onder de Comfort Lounge (aan de Maaszijde van De Kuip) bevinden zich fietsparkeerplaatsen.

Zie ook de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten