Een sigaar uit eigen doos, zondag 19 januari om 13.00 uur in Het Klooster in het Oude Noorden.
Een sigaar uit eigen doos, zondag 19 januari om 13.00 uur in Het Klooster in het Oude Noorden. (Foto: )

Wat gebeurt er in de buurt?

Boottocht Delfshaven

Delshaven - Delfshaven is een toeristen attractie die haar bekendheid te danken heeft aan de geschiedenis en de geboorte van Piet Heyn. Morgen (donderdag 16 januari) kan je vanaf 14.00 uur een boottocht maken door het haven gebied. De tocht duurt ongeveer twee uur. Voor aanmeldingen bezoek: gilderotterdam.nl

Van Windows naar Linux OS

Centrum - De Centrale Bibliotheek Rotterdam staat aanstaande vrijdag (17 januari) bomvol computers. Er is dan namelijk de mogelijkheid om je Windows 7 besturingssysteem te laten updaten naar een GNU/Linux programma. Dinsdag was de laatste dag waarop er gebruik gemaakt kon worden van Windows 7, wat betekent dat veel computers een stuk kwetsbaarder zijn voor virussen. Je toestel kan tussen 10.00 en 16.00 uur vernieuwd worden.

Gratis concert Bergsingelkerk

Noord - Tijdens het modern-klassiek concert 'Steps Ahead' voeren muzikantegroep Epos Ensemble en pianist Ad Broeksteeg verschillende nummers op van een handvol componisten. Aan het einde van de avond worden er drie nooit eerder gespeelde stukken van de Rotterdamse componist Benno Bonke beluisterd. Het concert vindt plaats op vrijdagavond vanaf 20.15 uur in de Bergsingelkerk aam de Bergsingel 150.

Concert Fonteinkerk keert terug

Schiebroek - Zondagmiddag 19 januari is er opnieuw een gratis fluit-en orgel concert bij te wonen in de Fonteinkerk aan de Terbregselaan 3. De aanvang van het muzikaal evenement is 15.00 uur. Na het concert is er ook een mogelijkheid om gezellig na te praten.

Extra lange naailes

Schiebroek - Niet iedereen is een natuurtalent als het gaat om het bewerken van kleding, maar er is altijd een kans om dit te leren. Bij Sonia Angulo couture aan de Klaprooslaan 175 is er zondag plaats voor vijf naaisters. Naast modebladen, worden er ook drankjes en fruit hapjes uitgedeeld. De extra lange naailes vindt plaats tussen 12.30 en 16.30 uur. Per les kost het 35 euro. Aanmelden moet vooraf via: www.soniaangulocouture.nl/workshops.

Lunchshow Oude Noorden

Oude Noorden - Zondagmiddag 19 januari is er een muzikale lunchvoorstelling bij te wonen in Het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat 81. De voorstelling 'Een sigaar uit eigen doos' is een kleurrijk verhaal over een afspraak met een oude moeder. De voorstelling is inclusief een lunch. Reserveren kan via: www.stichtingsarasvati.nl.

Orgelconcert in Paradijskerk

Delfshaven - Aankomende zondag is het weer tijd voor het maandelijkse orgelconcert in Paradijskerk aan de Nieuwe Binnenweg 25. Dit keer wordt het orgel bespeelt door organist Wouter Blacquière. De muzikale bijeenkomst begint om 14.00 uur. Er worden geen entree kosten verrekend.

Voor één keer stadsdichter

Provenierswijk - In het theater 't Kapelletje aan de Van der Sluysstraat 176 worden er zondagmiddag 19 januari gedichten voorgedragen door een handvol dichters. Het thema van de poëzie middag is 'Voor één keer een stadsdichter'. De voorstelling begint om 14.00 uur.

Voorlezen voor volwassenen

Kralingen-Crooswijk - Tijdens "Stories on Sunday" bij Nivon Rotterdam in de Dirk Smitsstraat 76 komen verhalenliefhebbers zondag 19 januari samen om verhalen voor te lezen. Tussen half vier en zes is Gerda Hogendijk aan het woord. Er is ook een open podium. De entreekosten zijn tien euro. Er kan alleen contant betaald worden.

Ontmoet Arnon Grunberg

Rotterdam - Roman schrijver en journalist Arnon Grunberg komt zaterdag 18 januari naar Boekhandel Donner aan de Coolsingel voor een interview. Hij vertelt over zijn boek 'Bezette gebieden' en signeert zijn werk. Arnon Gruinberg is er vanaf 15.30 uur.

Gitaarles voor volwassenen

Noord - Willen jij en je vrienden of familie gitaar leren spelen? Bij de Gitaaracademie kunnen tien mensen terecht voor een cursus gitaar spelen. Elke cursus heeft 10 lessen. Je leert over de akoestische gitaar en verschillende manieren van spelen. De eerste les begint vanavond om 20.30. Inschrijven kan via de site www.degitaaracademie.nl/inschrijven.

Kunst en geschiedenis

Hillegersberg - In samenwerking met boekhandel Maximus aan de Bergse Dorpsstraat 122 organiseert Stichting Senia een bijeenkomst voor belangstellenden voor een leesgroep kunstgeschiedenis. Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan zijn welkom. Dat zal zijn op zondag 9 februari 2020 om 14.00 uur bij boekhandel Maximus. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de boekhandel of bij Stichting Senia e-mail: info@senia.nl , of door te bellen met 0570-562656.

Ook in de krant?

Rotterdam - Wil je ook een plekje op deze pagina? Dat kan! Iedere Rotterdam kan via onze website een bericht met foto insturen voor De Havenloods. Dat kan via 'Schrijf mee' of in onze online-agenda!

Ga naar dehavenloods.nl

Meer berichten