World Press Photo Exhibition. Foto: Brent Stirton.
World Press Photo Exhibition. Foto: Brent Stirton.

De nieuwe tips van Uitagenda Rotterdam!

Donderdag
16 januari

14.00 uur Wandeling door Delfshaven
Wandel door het historische gedeelte van Delfshaven langs distilleerderijen, pakhuizen, horeca, galeries en antiekzaken. De tocht is rolstoelvriendelijk en duurt 1,5 a 2 uur. Entree €6.
Startpunt: het Zakkendragershuisje (Delfshaven)

20:15 uur Film: Sunrise
De film wordt tegenwoordig gezien als een van de beste Amerikaanse stomme films. Het verhaal gaat over een man die van zijn minnares z'n vrouw moet vermoorden maar weer opnieuw verliefd op haar wordt. Entree €10.
De Doelen

Vrijdag
17 januari

17.00 uur Vrijdagavond met Chabot
Op een aantal vrijdagavonden worden er in het museum instaprondleidingen en activiteiten georganiseerd. Maak kennis met de privécollectie van beeldend kunstenaar, muzikant, schrijver, dichter en theatermaker Armando. Vanaf €8.
Chabot Museum (Stadscentrum)

20.30 uur Voorstelling: Life, Oh Life
IJskappen smelten, rijken worden rijker, dieren leven in de kleinste hokjes, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Muziektheatercollectief Club Gewalt geeft zich over aan de consumptiemaatschappij. Vanaf €10.
Theater Rotterdam Schouwburg (Stadscentrum)

Zaterdag
18 januari

11.00 uur Expositie: World Press Photo
Tentoonstelling met de meest indrukwekkende persfoto's van het afgelopen jaar. Naast de tentoonstelling staan er ook lezingen en rondleidingen op het programma. Vanaf €4,50.
Laurenskerk (Stadscentrum)

20.15 uur Shane McGowa & David Munnelly
Deze avond zet Dave Munnelly traditionele Ierse instrumentale muziek in een nieuw daglicht. Gitarist Shane McGowan begeleidt hem. Entree €8.
Oude Kerk Charlois

Zondag
19 januari

14.00 uur Zondagmiddagconcert Wouter Blacquire
Geniet van een orgelconcert in de Paradijskerk. Dit keer wordt het Witte-orgel bespeeld door organist Wouter Blacquire. Gratis toegankelijk.
Paradijskerk (Stadscentrum)

14.00 uur Black Denim Fest
Voor het derde jaar op rij zal Black Denim Fest de extremere uithoeken van de punk bij elkaar brengen. Je geniet er van onder andere D-beat, hardcore, grind en crust. Entree €17.
Baroeg (Zuid)

Maandag
20 januari

20.00 uur Wim Daniëls – De Wondere Wereld Van Taal
Wim Daniëls bestrijkt met zijn theatercollege de hele geschiedenis van taal inclusief de rafelranden. Dit alles op een vermakelijke en leerzame manier. Vanaf €15.
oude Luxor Theater

Dinsdag
21 januari

19.30 uur Theosophy Talk – Karma
Waarom is het leven zoals het is? Regeert toeval ons bestaan of zijn er rechtvaardige wetten? De Theosofie leert je alles over leven volgens de Wet van Karma. Gratis toegankelijk.
World Trade Center

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten