Micha Wertheim en Paulien Cornelisse vertellen 'Echt Gebeurde' verhalen in het oude Luxor Theater. (Foto: Merlijn Doomernik)
Micha Wertheim en Paulien Cornelisse vertellen 'Echt Gebeurde' verhalen in het oude Luxor Theater. (Foto: Merlijn Doomernik) (Foto: Merlijn Doomernik)

Micha Wertheim en Paulien Cornelisse onderweg met echt gebeurde verhalen

Rotterdam - Na tien jaar succesvolle verteldagen en 250 afleveringen van een van de best beluisterde podcasts van Nederland, gaat 'Echt Gebeurd' nu op reis. Mensen – vaak zonder podiumervaring – vertellen mooie, bijzondere of grappige verhalen, die ze zelf hebben meegemaakt.

Echt Gebeurd houdt het midden tussen theater en de verhalen die je met elkaar deelt na een goede maaltijd. Iedereen vertelt uit het hoofd, zonder aantekeningen of geleerde teksten.

Het thema is dit keer 'onderweg'. Dat kan gaan over verre reizen, korte reizen, reizen die uit de hand liepen en reizen die nooit gemaakt hadden mogen worden. De presentatie is in handen van Echt Gebeurd-oprichters Micha Wertheim en Paulien Cornelisse.

De formule

De titel verklapt het al: een persoon vertelt een verhaal dat echt is gebeurd. Soms zijn dit mensen uit de theaterwereld, maar regelmatig zijn dit voor het grote publiek totaal onbekenden. Zij hebben dan hulp gekregen van het team achter Echt Gebeurd, bestaande uit onder andere cabaretiers Micha Wertheim en Paulien Cornelisse. Eens per maand leest er ook iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

De verhalen zijn waargebeurd en dat zorgt ervoor dat ze ook heel herkenbaar zijn. Met een beetje inlevingsvermogen kun je best voorstellen dat dit jou ook overkomen is. Of het brengt u even terug naar die ene vakantie in Italië, waar toen ook alles misging...

Echt Gebeurd - Onderweg staat op 17 januari (20.00 uur) op de planken in het Luxor Theater Rotterdam. De podcast Echt Gebeurd is een van de langslopende podcasts in Nederland. Je vindt 'm via de vaste platforms (Spotify en iTunes). Inmiddels zijn al 210 afleveringen verschenen, live opgenomen in theatercafé Toomler. Theatermakers als Howard Komproe, Tex de Wit en Joep van Deudekom hebben al een verhaal verteld, maar ook de grondleggers van deze podcast, Micha Wertheim en Paulien Cornelisse.

Meer berichten