Jeroen Hertzberger is een vaste waarde in Oranje. Tegen België scoorde hij vorig jaar 4-2 in Den Bosch. (Foto: Bob de Voogd/Orange Pictures)
Jeroen Hertzberger is een vaste waarde in Oranje. Tegen België scoorde hij vorig jaar 4-2 in Den Bosch. (Foto: Bob de Voogd/Orange Pictures) (Foto: Ron van Dijk)

Vijf Rotterdamse hockeyers met Oranje in Maleisië

Rotterdam - Maar liefst vijf Rotterdamse hockeyers zijn begin deze maand voor een trainingsstage met Oranje afgereisd naar Maleisië. Het zijn Seve van Ass (HGC), doelman Pirmin Blaak (Oranje-Rood), Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam en Diede van Puffelen (allen HC Rotterdam).

Het internationale veldhockey gaat in de wintermaanden gewoon door. Zaterdag 18 en zondag 19 januari zijn de eerste FIH Pro League-duels van de mannen in en tegen India. Bondscoach Max Caldas heeft voor Maleisië 23 spelers geselecteerd, drie van hen vallen af.

De Nederlandse dames, met Rotterdamse inbreng van Malou Pheninckx (HC Kampong) en Marloes Keetels (HC Den Bosch) speelden afgelopen weekend de eerste Pro League-wedstrijden in en tegen China. Op 25 en 26 januari volgen krachtmetingen in en met de Verenigde Staten.

Op 19, 20 en 21 maart zijn er Pro League-duels bij HC Rotterdam. Zowel de heren als de dames spelen dan twee keer tegen Nieuw-Zeeland.

Meer berichten