Foto:

Klein Rotterdam wordt een school met 'flexibele start- en eindtijden'

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen!


Stichting GROOS is een stichting voor algemeen bijzonder onderwijs, opgericht in januari 2018. Op 7 januari heeft stichting GROOS te horen gekregen dat zij mogen starten met een (ver)nieuwe(nde) school met de naam Klein Rotterdam. Waarschijnlijk zal de school ergens in Zevenkamp of Ommoord gehuisvest worden.

Augustus 2020 gaan de deuren open en valt er voor ouders en basisschoolleerlingen meer te kiezen op schoolgebied. Klein Rotterdam pakt het anders aan dan de meeste scholen. Kinderen zitten in basisgroepen met verschillende leeftijden en werken met thema’s en projecten, binnen en buiten de school. Hoe die thema’s en projecten eruit zien, bepalen de kinderen grotendeels zelf. Daarin heeft de leerkracht een begeleidende rol. Taal en rekenen wordt met instructie in niveaugroepen aangeboden door taal- en rekenleerkrachten.

De school werkt met partners in het gebouw en de omgeving. Klein Rotterdam heeft flexibele start- en eindtijden waardoor kinderen kunnen beginnen op het moment dat hen het beste uitkomt. De initiatiefnemers zijn druk bezig om de plannen nu concreet te maken. De website is nog niet online. Wel is stichting GROOS al te volgen op Facebook en Linked-In.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden