Foto: Archieffoto De Havenloods

RotterTram verandert in Peking Express vanwege Chinees Nieuwjaar

Rotterdam - In aanloop naar het Chinees Nieuwjaar presenteren de RotterTram en Verhalenhuis Belvédère de Peking Express: een unieke tramrit van 2,5 uur door Rotterdam met authentiek Chinees eten (een achtgangendiner) en bijzondere verhalen. De Peking Express rijdt op donderdag 30 en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. 

Maandag 27 januari start weer een nieuwe editie van het Rotterdams Chinees Nieuwjaar. Een week lang wordt een deel van de stad omgetoverd tot festival om het jaar van de Muis te vieren. Voor het tweede jaar rijdt de RotterTram (historische Rotterdamse tram, omgebouwd tot rijdend restaurant) rond als Peking Express.

Tijdens een rit van 2,5 uur door onze mooie stad beleef je de Chinese cultuur in verhalen en met een authentiek Chinees achtgangendiner, bereid door gastkoks Fenmei Hu en Xinyu Zhu. Fenmei en Xinyu presenteren acht gangen – acht is een Chinees geluksgetal - om het nieuwe jaar met voorspoed te beginnen. 'Elk gerecht heeft een eigen verhaal, wat wij graag vertellen.'

Daarnaast presenteert Verhalenhuis Belvédère een luistervoorstelling uit de expositie Chinese Restaurantverhalen. Op Katendrecht werd ooit het eerste Chinese restaurant van Nederland geopend. Vanaf de jaren zestig gingen veel Nederlanders massaal naar de Chinees. Nu bepalen wok- of sushirestaurants en authentieke Aziatische eethuizen meer het straatbeeld. Samen met Fenmei legde Belvédère de verhalen vast van drie generaties Chinese Rotterdammers en maakte een compilatie van de mooiste fragmenten. Gasten krijgen tijdens de rit een unieke inkijk in hun leven en keukens.
Reserveren

De Peking Express rijdt op donderdag 30 januari, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. De tram vertrekt elke avond om 18.30 uur vanaf de tramhalte aan het Willemsplein, onderaan de Erasmusbrug. Kosten voor de rit, het achtgangendiner, inclusief drank en voorstelling: 88 euro per persoon.
Reserveren is noodzakelijk en kan via www.rottertram.nl/reserveren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden