Logo dehavenloods.nl


Om het sponsorbedrag voor de Tour du ALS binnen te halen, verkoopt Patricia Veen onder meer originele wedstrijdshirts van Rotterdamse voetbalclubs. (foto: Willeke Havenaar)
Om het sponsorbedrag voor de Tour du ALS binnen te halen, verkoopt Patricia Veen onder meer originele wedstrijdshirts van Rotterdamse voetbalclubs. (foto: Willeke Havenaar)

Patricia verkoopt voetbalshirts en fietst de Mont Ventoux op

Rotterdam-"Gesigneerd door Sparta, Excelsior en binnenkort heb ik ook het Feyenoord shirt", zegt Patricia Veen uit IJsselmonde. Samen met haar neef Johan Trouwborst, doet ze mee aan de Tour du ALS en fietst het team de Vrolijke Mol de berg Mont Vertoux op. "Om mee te doen, moet je per persoon 1500 euro aan sponsorgeld inleggen en dat geld heb ik niet zo even liggen. Daarom verkoop ik deze shirts."

 Al sinds augustus is het team bezig met geld inzamelen. "We hebben wel meer dingen gedaan, zoals het verkopen van knutselwerkjes. Ook wil ik nog een sponsorloop houden met Loopschool Kralingen, maar zulke shirts doen het natuurlijk goed."
Ze kreeg ze van een vriend, die connecties heeft binnen de voetbalclubs. "Het zijn originele wedstrijdshirts met handtekeningen, die mensen vaak inlijsten of ophangen als pronkstuk. Hiervoor benaderde ik IJsselmondenieuws. Daar vond ik geïnteresseerden voor beide shirts", zegt Patricia. Dit duurde echter wel even. "Veel reactie kwam er niet. Mijn publiek zat misschien nog een brug te ver, want de echte fans van Sparta en Excelsior vind je niet snel in Zuid". Veen hoopt eind mei het bedrag bij elkaar te hebben. Veel mensen in haar omgeving zijn onder de indruk.
"Zij noemen zo'n berg op fietsen een prestatie, ik vind het juist knap dat mensen met ALS ook meedoen." Zelf was ze altijd van het hardlopen. "Toen mijn neef en ik een racefiets aanschafte, kwam ik op het idee hieraan mee te doen. Ik ren ook mee tijdens de Roparun en zowat elke andere marathon, maar dit is voor het eerst." Wat Patricia aanspreekt aan de Tour, is dat de ziekte bij veel mensen onbekend is. "Dat mensen geld geven is een gun factor. Ik ken geen mensen in mijn directe omgeving die ALS hebben, maar als ik een uitdaging aanga moet het een doel hebben. Ik ga niet voor mijn lol De Kale Berg op."
Op het moment hebben ze bij elkaar 900 euro. "Het is afwachten, maar het gaat vast lukken. Dat je met zijn allen een berg opgaat om zo'n ziekte tegen te gaan, daar doe je het voor. Heerlijk, die chemie."                                                        
Kijk voor meer informatie over ALS op de website.

www.tourduals.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox