Foto: Ronald Speijer
Foto: Ronald Speijer

Arjan wint droombaan bij Legoland

Rotterdam -  Arjan Groenendijk uit Rotterdam is gisteren in Scheveningen verkozen tot allereerste Master Model Builder van Nederland. In drie spannende rondes werden de twintig kandidaten verzocht onder andere een boot en een Haagse ooievaar te maken. Arjan gaat een volwaardige functie bekleden in het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen, dat in mei 2020 geopend wordt. Er zijn wereldwijd slechts 26 anderen met deze officiële titel.

Arjan reageerde zichtbaar geëmotioneerd: "Ik had dit niet verwacht. Deze uitkomst is zo onwerkelijk voor me. Dit is echt mijn droombaan. Ik heb heel veel zin om in het nieuwe jaar aan de slag te gaan voor Legoland. Het gaat gebeuren, ik kan het gewoon niet geloven!"

Veelzijdige baan
Volgens het juryrapport voldoet Arjan aan alle eisen en wensen die gesteld worden aan de Master Model Builder: "De Master Model Builder inspireert kinderen in LEGOLAND® Discovery Centre om de mooiste LEGO® bouwwerken te maken. Deze middag heeft Arjan bewezen anderen te kunnen enthousiasmeren en tegelijkertijd geweldige creaties te kunnen maken. Flexibiliteit is belangrijk voor deze functie. Arjans werkzaamheden zullen variëren van workshops geven voor zowel de allerkleinsten als bedrijven, tot het ondersteunen van de technisch manager en het schetsen van LEGO®-modellen."

De jury bestond onder andere uit Birgit Muller (Marketing Director New Openings Merlin Entertainments), Dirk Denoyelle (gecertificeerde LEGO® bouwer) en de 11-jarige Ide Barten (Nederlands kampioen LEGO® bouwen) en HR-medewerkers van Merlin Entertainments, die speciaal voor de selectiedag waren overgevlogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden