Zien we dit beeld ooit nog in de toekomst?
Zien we dit beeld ooit nog in de toekomst?

Heel Rotterdam moet stoppen met roken

Rotterdam - Er moet een hele generatie Rotterdammers komen die niet rookt. Dat is één van de dingen die tachtig organisaties, bedrijven en de gemeente Rotterdam hebben afgesproken in Gezond010: Het Akkoord. Zij willen élke Rotterdammer stimuleren om een gezondere leefstijl aan te nemen. Want (te) veel Rotterdammers hebben ongezonde gewoontes. Behalve roken willen de ondertekenaars van het akkoord ook het eten van fastfood, weinig beweging en te veel alcoholgebruik aanpakken.

Diergaarde Blijdorp wordt in 2020 sowieso rookvrij, op enkele rokersplekken na. Sinds 2018 is het Plaswijckpark een rookvrij park. Het doel van de gemeente, samen met Natuurstad Rotterdam is 1.000 rookvrije speelplekken in de stad en dat alle Rotterdamse kinderboerderijen in 2020 rookvrij zijn.

In september 2019 is de pilot 'Rookvrije zone' rondom het Erasmus MC, Hogeschool Rotterdam, Erasmiaans gymnasium en het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Rijnmond van start gegaan. En het Ikazia, Franciscus Gasthuis en Maasstad hebben inmiddels hun eigen (buiten)omgeving rookvrij verklaard en vragen de gemeente om in het omliggende openbare gebied een rookvrije zone in te richten.

Hier kun je het hele nieuwe gezondheidsakkoord lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden