Kerstfeest op de Ringdijk, zaterdag 14 december van 14.00 tot en met 17.30 uur.
Kerstfeest op de Ringdijk, zaterdag 14 december van 14.00 tot en met 17.30 uur. (Foto: )

Wat gebeurt er in de stad?

Nooit te oud om te leren

Delfshaven - Tijdens Nooit te oud om te leren! vertelt Rein Notté vier ochtenden over de functies van het brein en de relatie met gedrag. De presentaties zijn ook los van elkaar te volgen. Het vierde college gaat over de ontwikkeling van hersenonderzoek. Hoe onderzocht de wetenschap eeuwenlang hersenen, hoe gebeurt dat vandaag de dag en wat staat ons in de toekomst te wachten op dit gebied? Tickets voor deze ochtend zijn gratis voor leden en kosten 1,50 euro voor niet-leden. Tickets bestellen kan aan de balie van de bibliotheek of via de website www.bibliotheek.rotterdam.nl

Donderdag 12 december 10.30 tot en met 11.30 uur. Bibliotheek Delfshaven, Rösener Manzstraat 80.

Vergeten Zwitserse trams en treinen

Centrum - De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS) organiseert een beamerpresentatie door Bas Schenk over vergeten Zwitserse tram- en treinlijnen. Zwitserland is een land van spoor- en tramlijnen bij uitstek. Naast een uitgebreid spoorwegnetwerk van normaalspoor- en smalspoorlijnen kent en kende het land een keur aan lokale en interlokale tramlijnen. Vooral in de wereld van de interlokale tramlijnen is in de afgelopen decennia veel veranderd. Nogal wat tramlijnen zijn opgeheven. Gelukkig is een aantal lijnen hieraan ontsnapt en flink gemoderniseerd.

De restaurantzaal van Miniworld Rotterdam, Weena 745, donderdag 12 december vanaf 19.15 uur. Toegangsprijs voor NVBS leden 4,00 en voor niet-leden 5,00 euro, jongeren tot 18 jaar betalen 2,00 euro.

FEM Talk over kinderopvang

Prins Alexander - In een speciale editie van de FEM Talk gaat het vrijdag over de belemmeringen die ouders - waaronder vrouwen in kwetsbare financiële posities - ervaren bij het gebruik van de kinderopvang. Met aandacht voor de fabels en feiten rondom de regels, faciliteiten en kosten van kinderopvang en de invloed van culturele normen.

FEM Talk: kinderopvang, vrijdag 13 december van 16.00 tot en met 18.30 uur. FNV Regionaal Vakbondshuis, Pegasusweg 200.

Lampionnen in Blijdorp

Blijdorp - Loop je dit jaar weer mee met de lampionnenoptocht Lichtjes in Blijdorp? Op vrijdag 13 december om 16.45 uur verzamelt iedereen op het Bentinckplein bij La Pizza. De optocht, compleet met draaiorgel, vertrekt om 17.00 uur en arriveert een half uurtje later op het eindpunt bij de kerk op de Cornelis Muschstraat. Daar is warme chocolademelk en glühwein en kan iedereen een kijkje nemen bij de kerststal in de kerk. Meer informatie op www.facebook.nl/lichtjesinblijdorp

So Long, My Son

IJsselmonde - So Long, My Son is een hartverscheurend en episch Chinees drama waarin het leven van twee gezinnen vanaf de jaren '80 door de jaren heen wordt gevolgd. So Long, My Son ging in première op het filmfestival van Berlijn waar acteurs Wang Jingchun en Yong Mei werden onderscheiden met de Zilveren Beer voor Beste Acteur én Beste Actrice.

So Long, My Son in Cinema Islemunda, vrijdag 13 december om 19.30 uur. Islemunda, podium van IJsselmonde, Herenwaard 17.

Social media

Scheepvaartkwartier - Social media-content maken hoeft niet zo veel tijd en geld te kosten. Op zaterdag 14 december 2019 leer je tijdens de masterclass 'Presenteren en fotograferen met je smartphone' van fotograaf Celine Verhoef en presentatiecoach Remco Verwaijen alles over het vertellen van jouw verhaal en het vastleggen daarvan.

Presenteren en fotograferen met je mobiel, zaterdag 14 december 13:00 t/m 17:00 uur. Hashtag Workmode 010, Van Vollenhovenstraat 5a.

Kerstfeest bij de SKVR

Schiebroek - Iedereen is welkom tijdens het Kerstfeest van SKVR op de Ringdijk. Er zijn activiteiten voor jong en oud, optredens en veel gezelligheid. Maar kerstkaarten, schrijf een kerstgedicht of schilder mee aan de kunstzinnige boom. Kijk op skvr.nl/kerstfeest voor het volledige programma. Kerstfeest op de Ringdijk 50, zaterdag 14 december van 14.00 tot en met 17.30 uur.

Veiling kunst Charlois

Charlois - In het kader van Kunstprijs Charlois 2019 hebben 30 fotografen deelgenomen aan de prijs en zo hun visie op het gebied Charlois laten zien. Tot 14 december zijn hun fotowerken op diverse plekken in Charlois te bekijken (zie www.kunstprijscharlois.nl voor de locaties). Als feestelijke afsluiting van de Kunstprijs wordt er op zaterdag 14 december een veiling gehouden van de geëxposeerde foto's. Iedereen is van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom in de Cillershoekstraat 1. Bied mee en wordt eigenaar van een bijzonder mooie foto!

Fotoveiling Kunstprijs Charlois, zaterdag 14 december van 15.00 tot en met 1800 uur, CultuurWerkplaats Tarwewijk, Cillershoekstraat 1.

Kerstconcert Hillegondakerk

Hillegersberg - Kerstconcert in de historische en in kerstsferen gehulde Hillegondakerk met medewerking van Roden Girl Choristers & Wishful Singing. Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers heeft een bezetting van 20 à 25 meisjes in de leeftijd van 8-18 jaar. Tezamen met de vijf klassiek geschoolde zangeressen van Wishful Singing zullen zij een fraai programma ten gehore brengen. Zie www.concertstichting.nl voor prijzen en programma.

Ook in De Havenloods?

Rotterdam - Wil je ook een plekje in De Havenloods? De berichten op deze pagina halen we uit de agenda op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan daar zelf een aankondiging met foto in plaatsen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden