CLOD! maakt muziek om de gebroken dromen van hun tienerjaren op te lossen. (Foto: JKey Photography)
CLOD! maakt muziek om de gebroken dromen van hun tienerjaren op te lossen. (Foto: JKey Photography) (Foto: )

Muziek voor gebroken tienerdromen

Rotterdam - De jonge Italiaanse bassist Alessandro Fongaro komt met zijn nieuwe band CLOD! tot een nieuw album. Na enkele single releases, die al veel indruk maakten, presenteert de band op vrijdag 13 december avond het gelijknamige album CLOD!

CLOD! maakt muziek om de gebroken dromen van hun tienerjaren op te lossen. Het is een zoetzure mix van nostalgische melodieën en improvisatie verspreid over dansbare beats.

Fongaro woont al een tijdje in Nederland. In 2013 richtte hij voor het eerst als bandleider zijn eigen kwintet op, waarmee hij de Erasmus Jazzprijs 2014 won. In datzelfde jaar won hij ook The Records van de Keep an Eye Foundation, die hem in staat stelde met zijn kwintet het debuutalbum Neither more nor less op te nemen. Dat album werd lovend ontvangen.

Met zijn nieuwe band CLOD! hervormt Alessandro Fongaro de mix van jazz en rock, met diep groovende sounds, melodische componenten, elementen van indie-rock en een 'nordic' benadering van improvisatie. CLOD! werd geboren uit de wens om te experimenteren met het geluid en de songwriting manier van indierock. CLOD! is te oud om hipster te zijn, maar onvolwassen genoeg om er niet om te geven.

CLOD! album release, 13 december, 20:30 uur, De Doelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden