Rotterdamse kinderen schrijven mee aan liedjes van bekende artiesten

Rotterdam - Achthonderd Rotterdamse kinderen gaan verhalen schrijven naar aanleiding van theatervoorstelling Lampje, een droevig en ontroerend verhaal over een dapper meisje, naar het boek van Annet Schaap. De tien mooiste verhalen worden door bekende Nederlandse singer-songwriters verwerkt tot liedjes. Op 14 december gaat Lampje in première in het Maaspodium.

De singer-songwriters zijn Eefje de Visser, Julia Zahra, duo Nordgrond, Meindert Talma en Roufaida Aboutaleb. De kinderen en jongeren, verspreid over meer dan twintig scholen in Rotterdam krijgen drie workshops op school. Schrijvers en theaterdocenten werken met de leerlingen aan het verzamelen van droevige verhalen en het vertalen ervan naar een tekst. Hier doen ze theatrale spelopdrachten mee.

De leerlingen kiezen de mooiste zin uit hun verhalen. Van deze zinnen wordt een flessenpostwand in een kunstinstallatie gemaakt. Ook gaan de leerlingen verdriet spelen voor de camera. Van deze beelden wordt een videokunstwerk gemaakt: het verdriet van Rotterdam. De flessenpostwand en het videokunstwerk zijn van 12 tot en met 26 december in het Maaspodium te zien voor alle bezoekers van Lampje.

Van 12 tot en met 19 december bezoeken de schoolklassen in galakleding één van de vijf gala-avonden van Lampje. Hier spelen de bekende muzikanten live de liedjes die ze maakten aan de hand van de winnende verhalen van de leerlingen. Elke avond worden er twee winnaars bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden