Mariska van Elsen kreeg namens Theater Zuidplein het ERE- certificaat overhandigd.
Mariska van Elsen kreeg namens Theater Zuidplein het ERE- certificaat overhandigd.

Theater Zuidplein benoemd tot Echt Rotterdams Erfgoed

Rotterdam - Theater Zuidplein is zaterdag benoemd tot Echt Rotterdams Erfgoed (ERE). De benoeming vond plaats tijdens het Verhalencafé Echt Rotterdam-Zuid Theater in Museum Rotterdam. Mariska van Elsen, hoofd marketing & programmering van het theater kreeg het ERE-certificaat uitgereikt door Nicole van Dijk, curator bij Museum Rotterdam.

"De benoeming maakt ons trots. De criteria 'Rotterdams zijn', 'inzetten voor de stad', 'openstaan voor verbinding' en 'pioniers binnen ons vak' zijn zaken waar Theater Zuidplein voor staat. We zijn een podium van NU voor écht iedereen en elk talent en doen het met en voor de stad. Onze voorstellingen en events worden veel bezocht door Rotterdammers die niet als vanzelfsprekend cultuur bezoeken", aldus Mariska van Elsen.

"Het theater is sinds jaar en dag een begrip voor iedere Rotterdammer en met het nieuwe pand in het vooruitzicht zullen er nog meer Rotterdamse verhalen ontstaan. Daarom vinden we dat Theater Zuidplein tot Echt Rotterdams Erfgoed benoemd moest worden", vertelt Nicole van Dijk.

Het nieuws komt voor Theater Zuidplein precies in het jaar dat het theater 65 jaar bestaat. Daarnaast bouwt het theater aan een nieuw pand aan de overkant van het huidige gebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden