Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Weg met fastfood, Rotterdam moet gezónder eten!

Rotterdam - We moeten gezonder gaan eten in Rotterdam. En de gemeente gaat zich daar actiever mee bemoeien. Woensdag 11 december wordt 'Gezond010; het akkoord' gepresenteerd.

Welke maatregelen er in het akkoord van vandaag staan, was bij het maken van deze krant nog niet bekend. Maar het is al langer duidelijk dat wethouder Sven de Langen de strijd met de grote fastfoodketens in de stad wil aanbinden. Afgelopen vijf jaar was er een toename van 33 procent aan fastfoodlocaties in de stad. 'Ik dacht: dit wordt wel een beetje te gek. De helft van onze bewoners heeft overgewicht', vertelde de wethouder een half jaar geleden al.

Donderdag ging er een brief naar de gemeenteraad. Daarin staat onder meer dat het stadsbestuur vergunningen van sommige standplaatsen niet wil verlengen. En dat er in sommige gebieden wellicht helemaal geen standplaatsen mogen komen.
De gemeente gaat ook allerlei partijen aansporen meer aan gezondheid te denken. Ziekenhuizen bijvoorbeeld. En ook in de Huizen van de Wijk kan het aanbod wel wat gezonder. Verder moeten er op allerlei plekken (van OV-stations en scholen tot sportvelden) extra watertappunten komen als alternatief voor suikerhoudende dranken.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden