Foto: Onbekend

Kunstboom wordt populairder, maar echte kerstboom wint het nog

Rotterdam - De kunstkerstboom wordt landelijk steeds populairder, maar in Zuid-Holland hechten de meeste mensen nog aan een echte boom.

Vijftig procent van de mensen in de regio Zuid-Holland haalt dit jaar een echte kerstboom in huis. De kunstkerstboom staat bij veertig procent van de Zuid-Hollanders in de woonkamer. Dat blijkt uit onderzoek van bouwmarktketen Hornbach. En of hij nu echt of nep is, uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bijna 90 procent van de Nederlanders een kerstboom plaatst. Slechts 11,7 procent van de mensen viert kerst zonder boom.

“Een verrassende uitkomst”, licht Maarten Post toe, Marketing Manager van Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Want uit ons onderzoek blijkt dat de kunstkerstboom dit jaar flink terrein wint. De meeste Nederlanders (45%) plaatsen een kunstboom. 39% gaat voor een echte kerstboom. Bijna 5% van de Nederlanders bouwt zijn boom helemaal zelf. Van houten latjes bijvoorbeeld.” Het onderzoek laat bovendien zien dat de kerstboom bij ruim 60% van de Nederlanders tot 6 januari, met Driekoningen, blijft staan.

Zuid-Hollanders gaan voor traditie
Hoewel de kunstkerstboom dus aan terrein wint, blijft de traditionele naaldboom in Zuid-Holland favoriet. “Een echte boom geeft veel mensen toch het échte kerstgevoel”, vervolgt Maarten Post. “Het ritselt en ruikt lekker.” Niet alleen in Zuid-Holland is de echte kerstboom favoriet. Ook in Noord-Holland, Groningen en Flevoland kiest men liever een naaldboom dan een kunstkerstboom. Drenthe is verdeeld. Daar kiest 50% voor een echte boom en 50% voor een kunst-variant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden