Femke Cornet (midden) won de oliebollenwedstrijd op de Horeca Vakschool. (Foto: Demi Meder)
Femke Cornet (midden) won de oliebollenwedstrijd op de Horeca Vakschool. (Foto: Demi Meder) (Foto: )

Femke Cornet (13) maakt klassieke én vooral hele lekkere oliebollen!

Rotterdam - Meesterbakker Arnold Kabbedijk van Bakkerij Voskamp beoordeelde maandag 9 december vakkundig de oliebollen van leerlingen op de Horeca Vakschool. Ook bepaalde hij wie de winnaar van 2019 is! De 13-jarige Femke Cornet won de wedstrijd.

door Demi Meder

De leerlingen hebben de afgelopen weken 'de oliebol' als thema in hun lesprogramma gehad. Wat hebben ze ervan opgestoken en is dat te proeven in hun oliebollen? De leerlingen gebruikten tijdens de wedstrijd allemaal dezelfde basisproducten.

De 13-jarige Femke Cornet won de oliebollenwedstrijd. ''Ik kreeg te horen dat mijn oliebollen klassiek en lekker smaakten,'' vertelde ze. Ervaring met oliebollen bakken had Femke nog niet, want dit was haar eerste keer. ''Ik denk wel dat ik vanaf nu met oud en nieuw oliebollen moet gaan bakken voor mijn familie. Ze zullen wel benieuwd zijn.'' Het was een lange dag voor de jonge bakkers. ''Het bakken van de oliebollen was erg leuk, alleen moesten we heel veel wachten omdat alles beoordeeld moest worden'', zei Femke.

Arnold Kabbedijk beoordeelde de oliebollen op structuur, uiterlijk en smaak. Ook werd er gekeken of de kinderen er zelf wat creativiteit aan hadden toegevoegd. Er heerste een enorme spanning toen de jury overal langsliep en een hapje nam. Toen de winnaar werd uitgekozen, werd er hard geklapt door ouders, leraren en leerlingen.

De Horeca Vakschool

De Horeca Vakschool Rotterdam is een vakschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie waar leerlingen worden opgeleid tot kok, gastheer/gastvrouw of (banket)bakker. De school beschikt over een moderne bakkerij, een keuken en een echt restaurant 'en Garde'. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden