De Rotterdamse Charlotte Vriezen gaat samen met haar vriend de ultieme uitdaging aan. (Foto: Maarten de Bruin)
De Rotterdamse Charlotte Vriezen gaat samen met haar vriend de ultieme uitdaging aan. (Foto: Maarten de Bruin) (Foto: MAARTEN DE BRUIN)

Rotterdamse als enige vrouw naar de Noordkaap

 

Rotterdam - De Rotterdamse Charlotte Vriezen gaat samen met haar vriend de ultieme uitdaging aan. In januari 2020 doen zij mee aan The Arctic Challenge. Negen dagen lang toeren zij vanuit Nederland door Scandinavië naar de Noordkaap en terug – een afstand van circa 7.000 km – bij arctische temperaturen van -40° Celsius. Op deze manier proberen zij zo veel mogelijk geld op te halen voor twee goede doelen.

"Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar de goede doelen", vertelt Charlotte enthousiast. Voor de regio Rotterdam en Gouda is dat voor stichting ouder initiatief Zuidplas in Moordrecht. Dit is een wooncomplex waar 19 jongeren met uiteenlopende beperkingen samenwonen. Op 11 januari gaan zij de strijd aan met 39 andere teams in een speciaal geprepareerde 385pk sterke Porsche Cayenne Diesel. "

"De eerste etappe van maar liefst 3.500 km zal ongetwijfeld de zwaarste zijn. We zijn heel realistisch hoor, we gaan echt niet voor de hoofdprijs. We zijn al trots als we weten te finishen en een mooi bedrag bijeen hebben gereden voor de het busje." Lachend: "Het damesklassement hebben we overigens sowieso al gewonnen want Charlotte is de enige vrouw die meedoet."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden