Rob Jacobs signeert bij Boekhandel Snoek

Rob Jacobs
Rob Jacobs

Rotterdam - Dit bericht is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl zelf een bericht met foto aanleveren.

Op zaterdag 14 december signeert Rob Jacobs zijn biografie bij Boekhandel Snoek

De Rotterdamse voetbalcoach is vanaf 16.00 uur aanwezig op de Meent 126

Het liefst had hij een fotoalbum willen laten samenstellen, gezien de stapels foto’s die hij aanleverde. Tekst had hij echter ook ruimschoots voldoende voor een even smakelijke als humoristische biografie, rijkelijk gevuld met anekdotes.
Rob Jacobs (Rotterdam 1943) hing als speler en als trainer immer de lolbroek uit met zijn gevatte opmerkingen, zijn branie en zijn lef.

Eigenschappen, die zich ook wel eens tegen hem keerden. Zoals bij FC Groningen, ‘waar ze een Rotterdammer niet pruimde,’ zoals hij heeft ervaren.

Een trainer ook, die met drie clubs (Roda JC, Feyenoord en PAOK Saloniki) drie jaar achtereen Europees voetbal afdwong en niet alleen vanwege zijn humor. ‘Want dan hadden die clubs net zo goed André van Duin voor de groep kunnen zetten.’
Maar óók een trainer, zoals Henk van Stee (zijn assistent bij Sparta) ondervond, die heel serieus kan zijn. ‘Hij had veel meer uit zijn trainersloopbaan kunnen halen als hij zichzelf niet het etiket van lolbroek had opgeplakt.

Maar dan nòg had ik hem als club met zijn jarenlange ervaring als voetballer en als trainer als adviseur in dienst genomen na zijn trainerscarrière.’
Rob Jacobs is de enige trainer die de drie Rotterdamse clubs Feyenoord, Sparta en Excelsior onder zijn hoede heeft gehad.

Na zijn terugkeer uit Saoedi-Arabië koos hij voor een functie in de luwte.

Liefst zeventien jaar fungeerde hij in de herfst van zijn carrière bij de amateurclub Neptunus (Schiebroek) als trainer/technisch adviseur tot zijn definitieve pensioen in 2017.


In dit boek vertelt de markante speler/trainer en oer-Rotterdammer Rob Jacobs zijn memoires aan Piet Ocks ,die tot begin 2002 sportjournalist was bij het Rotterdams Nieuwsblad en later bij het Rotterdams Dagblad.

De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van boeken. Eerder verschenen van hem:
‘Feyenoord 75 jaar,’ ‘Zullen wij laten horen...SPARTA,’ ‘Niets is sterker dan dat ene woord’ en ‘Die zit.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden