Muzikant van Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest  tijdens eerder optreden
Muzikant van Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest tijdens eerder optreden (Foto: RJSO.nl)

Jaarlijks kerstconcert van vier Rotterdamse jeugdorkesten

Rotterdam - Dit bericht is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl zelf een bericht met foto aanleveren.

Op zaterdag 14 december 2019 zal de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest haar jaarlijkse kerstconcert in de Prinsekerk organiseren. Vanaf 19.30 uur zullen de vier opeenvolgende jeugdorkesten van de vereniging de aanwezigen in sfeervolle wintermaandmuziek onderdompelen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

Programma van en voor jong en oud

De avond begint met de allerjongsten van Young Rijnmond Strings (YRS). Onder leiding van Marlies Zellmann zullen zij een aantal nummers ten gehore brengen.

YRS organiseert viool- en cellolessen op scholen in de regio Rijnmond en richt zich op beginnende muzikanten vanaf 7 jaar.

Daarna is het tijd voor het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE) onder leiding van Eva van Ingen. Het RJSE is voor kinderen die 1 jaar of meer les hebben gehad op viool of cello. Het Rotterdams Junioren Orkest (RJO) neemt als derde plaats op het podium van de Prinsekerk. Het RJO is een jeugdorkest voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool tot en met de onderbouw van de middelbare school. Het RJO zal tijdens het Kerstconcert diverse stukken spelen, zoals Syncopated Clock van L. Anderson en Hallelujah Chorus van G.F. Händel.

De avond wordt afgesloten door het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Het RJSO is het grootste orkest van de vereniging en bestaat uit zo’n 65 middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten. Ze zullen tijdens het kersconcert o.a. delen uit de Aladdin suite van Nielsen en het Christmas Festival van L. Anderson te gehore brengen. Zowel het RJO als het RJSO staan onder muzikale leiding van dirigent Jim Roodnat.

Zaterdag 14 december 2019. Deuren open om 19.00 uur.

Het kerstconcert van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest vindt plaats op zaterdag 14 december. De deuren gaan open om 19.00 uur. Aanvang van het concert is 19.30 uur. Locatie is de Prinsekerk, Schepenstraat 69, 3039 NC Rotterdam. De Prinsekerk ligt in de Provenierswijk nabij Rotterdam Centraal en is daardoor makkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Toegang is tot en met 12 jaar gratis, vanaf 13 jaar 10 euro per persoon. Kaarten kunnen aan de zaal worden gekocht. Er kan ter plekke worden gepind.

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat naast Young Rijnmond Strings, het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble, het Rotterdams Junioren Orkest en het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, ook uit een studentenorkest. Het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) richt zich op studenten van het HBO of de universiteit. Voor meer informatie over de verschillende orkesten, bezoek de website van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest: www.rjso.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden