Foto: Henriette Guest

Kerstbonus voor verkopers van Straatnieuws

Rotterdam -  Vanaf vandaag is de kersteditie van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam drie weken lang te koop. Om de verkopers tijdens de feestdagen iets extra's te geven, krijgen ze een kerstbonus per verkochte krant.

"Ondanks de dalende oplagecijfers, zijn we blij dat we toch een manier hebben gevonden om onze verkopers dit jaar iets extra's te geven tijdens de feestdagen," vertelt hoofdredacteur Natascha Frensch. Per verkochte krant verdienen verkopers nu 1 euro in plaats van de gebruikelijke 0,85 cent.

Voorzitter van stichting Haags Straatnieuws, Marieke Bolle, in haar driewekelijkse column: ,,Daar zouden wij van Straatnieuws best het hele jaar door 1 euro van willen maken, maar dat kan pas als iedereen die de kersteditie van de krant koopt, ook alle andere 16 edities koopt in de rest van het jaar. Er ligt immers iedere drie weken een verse krant met interessant nieuws vanuit de marge. En daklozen zijn tenslotte ook niet alleen met kerstmis dakloos, maar het hele jaar door, dus ook in het voorjaar en in de zomer en de herfst."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden