Drukte in Bibliotheek Rotterdam: vandaag kwam de 2,5 miljoenste bezoeker van dit jaar

Rotterdam - Bibliotheek Rotterdam ontving vandaag de 2,5 miljoenste bezoeker van dit jaar. De 27-jarige Belinda en haar 7-jarige dochter Isabella uit Rotterdam zijn de gelukkigen. Zij werden vanmiddag uitgebreid in het zonnetje gezet in de hal van de Centrale Bibliotheek.

De nietsvermoedende moeder en dochter werden door medewerkers en directeur in de Centrale hal feestelijk onthaald als 2,5 miljoenste bezoekers van Bibliotheek Rotterdam. Directeur Theo Kemperman had naast een mooie bos bloemen een extra verrassing: een tas van de bibliotheek met daarin een e-reader om voortaan ook digitaal boeken te kunnen lezen.

'Ik ben blij verrast,' vertelt de gelukkige Belinda. 'We komen hier heel vaak!' Directeur Theo Kemperman is trots op deze mijlpaal: 'We zijn ontzettend blij dat we nu begin december al het aantal bezoekers van vorig jaar overtreffen. Dit onderstreept maar weer het belang van de bibliotheek voor de Rotterdamse samenleving.'

Bibliotheek Rotterdam heeft met haar 20 locaties een groeiend aantal bibliotheekbezoeken. Vorig jaar eindigde de teller bij Bibliotheek Rotterdam nog op ruim 2,4 miljoen bezoekers. Nu, begin december 2019, zijn dat er al meer.  Als deze trend zich voortzet, verwacht de bieb een stijging van ruim tien procent ten opzichte van vorig jaar.

Meer berichten