Jazzpianist Pieter van Santen speelt op 8 december in T't Kapelletje zijn kerstshow.
Jazzpianist Pieter van Santen speelt op 8 december in T't Kapelletje zijn kerstshow.

Wat gebeurt er in de buurt?

Kerstversiering maken

Schiebroek - Als je huis nog wat versiering kan gebruiken, is deze workshop echt iets voor jou. Leer hoe je een kerstster haakt of maak een andere versiering. Iedere week zijn er twee coaches aanwezig die vragen beantwoorden en je op weg helpen bij die ene lastige steek of het aanzetten van een mouw. De coaches zijn gespecialiseerd in breien, haken en naaien. De basisvormen voor de andere versieringen zijn driehoeken en cirkels. Benieuwd wat je daar allemaal van kunt maken? Kom dan langs! En heb je nog leuke kerststofjes liggen? Neem ze vooral mee. Deelname aan de workshop is gratis. Je kunt de bibliotheek gewoon binnen lopen en hoeft je niet eerst aan te melden of een kaartje te reserveren. Neem je eigen spullen mee als je deze hebt, er is ook altijd iets aanwezig in de bibliotheek. Donderdag 5 december 14.00 tot en met 16.00 uur. Bibliotheek Schiebroek Rotterdam Peppelweg 87a.

Home Made Market Kenia

Alexander - Om geld in te zamelen voor "Speak it Loud" . Het project van Terry Child Support an Young Resource Centre in Kenia. Om de problematiek van seksueel geweld en misbruik te verminderen, jongeren weerbaar maken en te komen tot een meer gelkijkwaardige omgang tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De Home Made Market bied een keur aan eigen gemaakte producten. Tevens kunt u deelnemen aan workshops tegen een redelijke prijs. Zaterdag 7 december van 11.00-14.00 uur organiseert De Ontmoetingskerk een Home Made Market. Ben Wepsterstraat 1.

Kerstshow in 't Kapelletje

Blijdorp - jazzpianist Pieter van Santen speelt op 8 december om 15.00 uur zijn Kerstshow in Theater 't Kapelletje, Van der Sluysstraat 176 in Rotterdam. De kerstshow is een humoristische muzikale voorstelling met nieuwe absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met een nieuwe Nederlandse ironische tekst. Het is een alternatief kerstspektakel voor diegenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan Kerst is dit een echte aanrader! "Jazzpianisten die ook nog teksten schrijven en zingen in een idioom dat sterk cabaretesk is, nee ik kende ze niet. Van Santen is zijn eigen hoofdstukje apart. Puur jazz en cabaret, verademend leuk , sympathiek en honderd procent origineel."aldus Kunstredacteur en jazzrecensent Bert Jansma. Pieter zingt zelf, speelt piano/tenorsax. Na de voorstelling is de cd 'Van Santen zingt zelf zalige kerstsongs' te koop. Van elke verkochte cd gaat € 5,- naar het Prinses Beatrix Spierfonds Toegangsprijs: € 12,50 Tickets via theaterkapelletje.nl en pietervansanten.nl.

Herdenking kinderen in Open Hof

Alexander - Op zondag 8 december 2019 is het Wereldlichtjesdag, Wereldwijde herdenking van overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Door het tijdsverschil zal er in een etmaal een golf van licht van deze kinderen over de aarde gaan. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Deze herdenking wordt gehouden in Open Hof Ommoord Open Hof biedt een sfeervolle intieme en ongedwongen sfeer. Familie en andere betrokkenen die een overleden kind bij deze gelegenheid willen herdenken, worden hiervoor uitgenodigd. Open Hof Adres: Hesseplaats 441 Rotterdam Aanvang om : 18.45 uur; Inloop vanaf : 18.30 uur Voor meer informatie: wereldlichtjesdag@openhof-ommoord.nl

Jingle bowls

Hillegersberg - It's The Most Wonderful Time Of The Year en daarom organiseert High Five Events op maandag 9 december 2019 een bowlingavond bij DOK 99 in Rotterdam. Dit allemaal om geld op te halen voor het goede doel: Stichting Jarige Job. Ruim 61.000 kinderen in Nederland kunne hun verjaardag niet vieren omdat daar thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job stelt pakketten samen zodat deze kinderen toch hun verjaardag vieren. Je kan je team van 6 personen voor €60,- inschrijven, door een mail te sturen naar highfiveevents@outlook.com (Vermeld je teamnaam, je telefoonnummer en aantal personen in je email). Maandag 9 december 20.30 tot en met 23.00 uur. Dok 99 straatweg 99 Rotterdam.

Kerstmarkt op Praktijk College

Oude Westen - De leerlingen en het personeel van Het Praktijk College Rotterdam, organiseren op woensdag 11 december van 17.00 - 20.00 uur een super gezellige "kerstmarkt". Deze markt vindt plaats op de school, in een prachtig monumentaal pand in de Schietbaanstraat nr. 26. Iedereen is van harte welkom, er worden lekkernijen verkocht, er is een tweedehands markt ,maar ook voor cadeautjes onder de kerstboom en leuke kleinigheden ben je aan het goede adres. Je kan mee doen met de tombola, altijd prijs. Het bandje "Blacklist" zal deze avond de sterren van de hemel spelen. Dus komt u ook gezellig langs, alle opbrengsten zijn voor "KIKA" het goede doel, waar de leerlingen zich het hele jaar voor in zetten.

Orkest in Prinsekerk

Blijdorp - Het Rotterdamse symfonieorkest Orkest Intermezzo geeft op 7 december 2019 haar najaarsconcert in de Prinsekerk, Rotterdam. Orkest Intermezzo staat onder leiding van Frank de Groot. Filipe Gallegos – tenor Pieter Hendriks - bas Op het programma staat: Paul Dukas – de Tovenaarsleerling Nikolaj Rimsky Korsakoff – Christmas Eve Suite Giacomo Pucinni – Messa di Gloria met het koor Wassenaar Vocaliter. Concert: Zaterdagavond 7 december 2019, aanvang 20.15 uur in de Prinsekerk, Schepenstraat 69 in Rotterdam Kaarten € 20,00 aan de zaal en € 17,50 in de voorverkoop via onze website www.orkestintermezzo.nl.

Meer berichten