Sunday Stroll met Joëlle Hoogendoorn. (Foto: Marwan Magroun)
Sunday Stroll met Joëlle Hoogendoorn. (Foto: Marwan Magroun) (Foto: )

De tips van Uitagenda Rotterdam!

Donderdag
5 december

10.30 uur Presentatie: Nooit Te Oud Om Te Leren
Tijdens deze reeks vertelt Rein Notte vier ochtenden over de functies van het brein en de relatie met gedrag. Het thema van deze keer gaat over hoe ons brein met angst en stress omgaat. Entree €1,50.
Bibliotheek Delfshaven

20.30 uur Birdsessions: Quantum Trio
De muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Deze avond staat het Pools/Chilleense jazztrio Quantum Trio op het podium. Swingende jazz gegarandeerd. Gratis toegankelijk.
BIRD (Stadscentrum)

Vrijdag
6 december

14.00 uur Gilde Rotterdam: Kunst & Cultuur
Bij deze wandeling loop je door een deel van het Rotterdamse centrum. Je passeert een gevarieerd aanbod van architectuur en kunstwerken die de stad rijk is. Entree €6.
Startpunt: Hoofdingang van De Doelen (Stadscentrum)

18.00 uur Kunstavond
Ontdek het kunstkwartier van Rotterdam! Bezoek de avond op eigen gelegenheid of neem deel aan de tour waarbij een gids je in een tour van een uur meeneemt langs alle kunstinstellingen. Gratis toegankelijk.
Diverse locaties (Stadscentrum)

Zaterdag
7 december

21.00 uur 35 & STILL ALIVE
Voor iedereen die te veel van dansen houdt om er pas rond middernacht mee te beginnen. DJ-Collectief Dave Grohl & The Topless DJ's beginnen namelijk al vroeg in de avond met het draaien van de beste plaatjes van toen en nu. Entree €10.
Rotown (Stadscentrum)

18.30 uur Voorstelling: Zomaar een Straat
Een hartverwarmende avond, over een helaas ook in Rotterdam erg aanwezig probleem: hoe ga je om met schulden en wat doet schuld met je gevoel van eigenwaarde? De entree van €10,00 is inclusief maaltijd.
Islemunda (IJsselmonde)

Zondag
8 december

14.00 uur SUNDAY STROLL MET JOËLLE
Ontdek de tentoonstelling(en) tijdens een Sunday Stroll met Joëlle Hoogendoorn. Zij neemt je mee vanuit haar eigen visie als kunstenaar
en museumdocent. Entree €2.
Het Nieuwe Instituut (Stadscentrum)

15:00 uur Jazz Op Zondag
Het repertoire van het Simon Rigter Trio bestaat uit eigen composities en stukken van o.a. Lennie Tristano, Thelonious Monk en Duke Ellington. Improvisatie, interactie en mooie melodielijnen staan deze avond centraal. Gratis toegankelijk.
De Machinist (Delfshaven)

Maandag
9 december

20.00 uur B&M #29 - CEES NOOTEBOOM
Een speciaal programma rondom de reisverhalen van Cees Nooteboom. Hij vertelt over zijn liefde voor reizen, culturele uitwisseling en zijn schrijverschap. Vanaf €6.
Arminius (Stadscentrum)

Dinsdag
10 december

16.00 uur Spreekuur: Subsidies Gemeente Rotterdam
Heb je vragen over subsidies? Of wil je persoonlijk advies over jouw cultuurproject? Geef je dan op en kom langs. Adviseurs van gemeente Rotterdam zitten om de twee weken voor je klaar. Gratis toegankelijk.
Centrale Bibliotheek

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten