De theatergroep bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons leren hoe het is om te moeten leven onder de armoedegrens. Zij delen hun verhaal.
De theatergroep bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons leren hoe het is om te moeten leven onder de armoedegrens. Zij delen hun verhaal. (Foto: )

Theater over het hebben van schulden in 'Zomaar een straat'

Rotterdam - Een hartverwarmende avond, over een helaas ook in Rotterdam erg aanwezig probleem: hoe ga je om met schulden en wat doet schuld met je gevoel van eigenwaarde?

Theatervoorstelling Zomaar een Straat gaat over het niet hebben van, het missen van, het wel hebben van, het te weinig hebben van... Over het hebben van een verhaal, het dragen van je verhaal en daarover durven spreken. De theatergroep bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons leren hoe het is om te moeten leven onder de armoedegrens. Zij delen hun verhaal.

In de voorstelling wordt naast verhalen, ook een maaltijd gedeeld. En de cast van ervaringsdeskundigen neemt je mee door het gebouw van Islemunda.

Eén op de zeven Nederlanders schaamt zich voor zijn financiële situatie en dat gaat het Rotterdams Wijktheater aan het hart. Daarom startten regisseurs Stefan van Hees en Liselot van de Geer een langlopend project met de titel Zwart Zaad. Het thema armoede onderzoeken en belichten ze daarin van diverse kanten. Komende seizoenen maken ze voorstellingen die zich richten op verschillende specifieke doelgroepen. De eerste voorstelling, Zomaar een Straat, wordt een soort eerste kennismaking met het armoedevraagstuk.

Kaartje te duur?

Het Rotterdams Wijktheater vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om Zomaar een Straat te zien. Niet iedereen kan echter zomaar een kaartje betalen. Mocht de entreeprijs een drempel zijn om te komen kijken, laat het weten door een email te sturen naar info@rotterdamswijktheater.nl, en kom samen tot een oplossing.

Vanaf vrijdag 6 december. Kijk hier voor all info!

Meer berichten