Sportwethouder Sven de Langen (midden) ontstak het vuurwerk bij de opening van Schaatsbaan Rotterdam. (Foto: Emile Hilgers)
Sportwethouder Sven de Langen (midden) ontstak het vuurwerk bij de opening van Schaatsbaan Rotterdam. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Complimenten voor 'slimme combinatie' bij opening Schaatsbaan Rotterdam

Rotterdam - Hockeyclub Leonidas kreeg zaterdag complimenten van sportwethouder Sven de Langen. "Dit soort slimme combinaties zie ik graag", zei hij bij de seizoensopening van Schaatsbaan Rotterdam op het sportcomplex aan het Toepad. "Dit is een vereniging waar heel Rotterdam trots op kan zijn. En ik hoop dat er, mede door dit voorbeeld, steeds meer andere multisportclubs komen in deze stad."

door Emile Hilgers

Schaatsvereniging Rotterdam, één van de partners die actief zijn op de tijdelijke schaatsbaan in de wintermaanden, heeft de eerste stappen naar een 'slimme combinatie' al gezet. Met de verhuizing van een eigen clubhuis naar het complex van wielerclub Ahoy aan de Landscheiding zijn er meer trainingsmogelijkheden voor de leden.

"Naast de vernieuwde wielerbaan en een multifunctionele sportruimte komt er ook een skeelerpiste", vertelt secretaris Sander de Iongh. "We denken dat we door zo'n extra faciliteit voor inline skaters als verenigingen nieuwe leden kunnen aantrekken. De skeelerpiste zal in 2020 worden geopend, maar in het zomerseizoen is en wordt er al twee keer per week op het sportcomplex geskeelerd."

"Als schaatsvereniging hebben we nu al meer jeugdleden," vervolgt De Iongh, "ook omdat skeeleren populair is. En we kijken samen met de wielerclub en Schaatsvereniging Lansingerland of een gecombineerd lidmaatschap mogelijk is."

SV Rotterdam biedt ook dit winterseizoen trainingen aan op Schaatsbaan Rotterdam. Maandagavond voor de jeugd, woensdagavond voor senioren (op beide dagen vanaf 18.30 uur). Deelnemers kunnen kiezen uit vier niveaus en mogen vrijblijvend een keer proefrijden.

Op zondagavonden – om de twee weken – zijn er komend seizoen speciale trainingen voor fanatieke hardrijders op Schaatsbaan Rotterdam. "Ook voor verschillende niveaus", benadrukt Mark Voogd van OutdoorXL, één van de initiatiefnemers van de 'buffelavonden'. "Er zijn vijf voorrijders, die allemaal een ander tempo rijden. We beginnen op zondag 8 december met een halfuur en bouwen dat geleidelijk op tot trainingen van een uur."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden