Bouw van 800 woningen voor wijk Nieuw Kralingen begint in 2021

Rotterdam - De komst van de woonwijk Nieuw Kralingen is een stap dichterbij. De gemeente maakte maandag samen met ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour afspraken over de taakverdeling, het woningbouwprogramma en de kosten. De bouw start in 2021.

Nieuw Kralingen is straks te vinden aan de de westkant van het Kralingse Bos en krijgt maximaal 800 woningen, dat zijn woningen voor gezinnen met hogere inkomens die in ruime woningen in de buurt van het centrum willen wonen. Het grootste gedeelte bestaat uit koopwoningen vanaf 400.000 euro, maar de ontwikkelaars bouwen ook 80 sociale huurwoningen, ongeveer 80 huurwoningen in het middensegment en 50 koopwoningen met een prijs tot 400.000 euro. Aan de noordkant van de woonwijk ontstaat een nieuwe bedrijvenstrook.

De Bosdreef wordt in noordwestelijke richting verplaatst, zodat de bewoners van Nieuw Kralingen direct toegang tot het bos hebben. Het verkeer wordt ontsloten in het verlengde van de Gordelweg. Via deze nieuwe route kan het verkeer vanuit Alexanderpolder, het Centrum, Noord en Kralingen-Crooswijk bereiken en andersom.

Lees meer op de site van de gemeente Rotterdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden