Rosa Weekers speelt vrijdag 6 december haar voorstelling Parbo Oema in het Maaspodium Rotterdam
Rosa Weekers speelt vrijdag 6 december haar voorstelling Parbo Oema in het Maaspodium Rotterdam

Voorstelling Parbo Oema over sterke Surinaamse vrouwen in Maaspodium

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op vrijdag 6 december speelt Rosa Weekers tijdens de FRESH Friday in het Maaspodium haar solovoorstelling Parbo Oema. Een voorstelling over haar Surinaamse roots en sterke Surinaamse vrouwen. Met vooraf en na afloop een vol programma met onder andere muziek van Ronald Snijders, dans van Dependency en spoken word van Carina Fernandes.

Voorstelling Parbo Oema
Na een aantal uitdagende jaren op de toneelschool rees bij Rosa de vraag op hoe ze haar Surinaamse cultuur, waarden en normen kon waarborgen zonder dat deze in de weg staan van haar ontwikkeling als Nederlandse actrice. Uit deze vraag rolde haar eindsolo ‘Parbo Oema’. Een solo over afkomst, identiteit en wat het zou kunnen betekenen een Surinaamse vrouw te zijn.

Live muziek van Ronald Snijders
Voorafgaand aan de voorstelling is er eerst een korte inleiding over sterke Surinaamse vrouwen. En verder een vol programma met muziek, dans en spoken word. Rotterdams eigen Carina Fernandes zal een performance ritmische spoken word geven en één van Surinames beste muzikanten, Ronald Snijders, zal live optreden en over de geschiedenis van Surinaamse muziek vertellen. Daarnaast zal ook de dansgroep Dependency optreden en Sophia Blijden, artiest en oprichter van storiesofwomenhood. Dit allemaal onder het genot van heerlijke Surinaamse snacks.

FRESH Friday
Deze voorstelling Parbo Oema is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 geeft het Maaspodium e elke maand de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd.

Info & tickets: www.maaspodium.nl/fresh-parbooema

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden