Spoken Awards 2017 met artiesten Brandon Taylor en Charlie Dichter en presentator MCJR (Jermaine Berkhoudt)
Spoken Awards 2017 met artiesten Brandon Taylor en Charlie Dichter en presentator MCJR (Jermaine Berkhoudt) (Foto: Abdelkarim Amhamdi)

De landelijke SPOKEN Awards voor de derde keer uitgereikt in het oude Luxor Theater

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

In december worden in Rotterdam voor de derde keer de SPOKEN Awards uitgereikt! De zoektocht naar inspirerende spoken word artiesten startte na de zomer met voorrondes door Nederland en België. Het SPOKEN panel bepaalt wie van de 83 deelnemers doorgaat naar de finale op 17 december in het oude Luxor Theater in Rotterdam!

De zoektocht naar inspirerende spoken word artiesten
Tijdens de SPOKEN Awards wil Stichting SPOKEN het genre spoken word in de spotlight zetten en een boost geven aan de carrières van woordkunstenaars die hierin uitblinken. Maar liefst 87 deelnemers deden mee aan voor de voorrondes, van doorgewinterde performers tot dappere schrijvers die voor het eerst optraden voor een publiek. De voorrondes vonden plaats in Rotterdam, Tilburg, Arnhem, Antwerpen, Leeuwarden en Amsterdam.

Het panel, winnaars en prijzen
In het SPOKEN panel voor de Awards in 2019 zitten schrijfster Karin Amatmoekrim, Stadsdichter van Rotterdam (’17-18) Derek Otte, spoken word artiest Samira Saleh en regisseur en theatermaker Tjon Rockon. Zij kiezen welke 10 artiesten doorgaan naar de finale in Rotterdam. Tijdens deze feestelijke awardshow op 17 december 2020 in het oude Luxor Theater worden prijzen uitgereikt in de categorieën poetry, comedy, gospel, storytelling en lyrics én wint iemand de Gouden SPOKEN Award!

Voor de winnaar van de Gouden SPOKEN Award ontvangt een leergang bij BRAENWORKS Academy en een inschrijving bij Speakers Academy. De vijf winnaars van de categorie-awards gaan op finalistentour langs theaters in het land i.s.m. George Visser Theaterproducties.

Gastoptredens
Naast de 10 optredens van de finalisten zijn er tijdens de SPOKEN Awards 2019 ook gastoptredens die laten zien hoe veelzijdig het genre spoken word is. Zo komt hiphopper Kay Slice voor een groove sessie naar het oude Luxor Theater, is er een WORD WA(a)R battle tussen Pieter Cools en Tom Driesen en gaat het Opgepoetst-duo met jonge schrijver Yentl van Stokkum en hiphopper Raw Roets aan de slag met elkaars werk.

Stichting SPOKEN
De Stichting SPOKEN zet zich in als ambassadeur van het genre spoken word, met het doel het een onontkoombare rol te laten spelen binnen het landschap van kunst en entertainment. Sinds 2018 heeft stichting SPOKEN een vaste stek binnen het Rotterdamse Luxor Theater, waar tweejaarlijks de SPOKEN Awards plaatvinden, en de SPOKEN Show in de tussenliggende jaren. Het bestuur bestaat uit oprichter Kevin de Randamie, schrijver Ronald Giphart, en theaterprogrammeur Carlijn Sonneveldt. Babs Gons, de ‘grande dame’ van spoken word in Nederland en Elten Kiene, onder meer oprichter van Woorden Worden Zinnen, zijn als artistiek adviseurs verbonden aan de stichting.

SPOKEN AWARDS 2019
Oude Luxor Theater, Rotterdam
Dinsdag 17 december 2019, 20.00 uur
Prijs: € 12,50
Tickets: www.luxortheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden